14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tiberiu Mateescu, internat in regim de urgenta la Spitalul Judetean Slatina

- Advertisement -

Tiberiu Mateescu a fost internat miercuri seara dupa ce inima sa a intrat in fibrilatie. Purtatorul de cuvant al SJU, medicul Romeo Stanculescu, nu a furnizat informatii pe marginea acestui caz. Este vorba de protectia pacientului, nu putem furniza nici o informatie legata de starea sa de sanatate fara acordul sau. Mergeti la seful de sectie, eu nu merg sa-l intreb pe pacient daca vrea sau nu sa fie informata presa despre detaliile internarii sale. Mergeti dumneavoastra la Cardiologie, ca acolo il gasiti, a declarat ieri Stanculescu.
Desi atacul ischemic tranzitor este un semn care anunta un accident vascular cerebral, cel pe care l-a suferit seful spitalului din Scornicesti nu are urmari neurologice, sustin surse medicale. Domnul Mateescu a suferit un atac ischemic tranzitor, fara urmari neurologice, determinat de tulburari de ritm cardiac. in momentul de fata domnia-sa este monitorizat. Nu a iesit din fibrilatie si maine va fi transferat la Spitalul Fundeni din Bucuresti. in opinia mea, el poate iesi din fibrilatie si aici, se poate intampla asta oricand. Pe de alta parte, Spitalul Slatina are posibilitati in astfel de cazuri. Dar el vrea investigatii la Bucuresti, a declarat una dintre sursele citate.
Potrivit acelorasi surse, Tiberiu Mateescu a avut ceva probleme de sanatate in ultima vreme, dar nu le-a luat in serios. El nu a mai fost internat cu astfel de probleme la noi, este prima oara cand i se intampla asta, dar a avut niste ameteli pe care nu le-a bagat in seama. in orice caz, acum se confrunta cu hipertensiunea arteriala, au mai spus sursele citate.

Probleme

Problemele de sanatate ale lui Tiberiu Mateescu au aparut intr-o perioada in care unitatea sanitara pe care acesta o conduce se confrunta cu serioase dificultati. Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti este traversat de mari tensiuni sociale, dupa ce conducerea unitatii sanitare a anuntat ca se vor opera zeci de disponibilizari pe fondul lipsei de bani. Personalul spitalului nu a mai primit tichetele de masa de cateva luni bune, iar sporul pentru TBC a fost redus si el retroactiv. in aceasta situatie, angajatii spitalului i-au solicitat presedintelui Consiliului Judetean demiterea managerului Tiberiu Mateescu, acuzat ca, imediat dupa instalarea sa in functie, a aprobat angajari peste angajari de personal, in vreme ce bugetul unitatii sanitare s-a micsorat de la un an la altul. Spitalul are acum datorii de aproape opt miliarde de lei vechi la furnizori, in conditiile in care circa 80% din buget se duce pe plata salariilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți