10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

15 posturi titularizabile ocupate in Olt

- Advertisement -

Desi nu la fel de multi ca in anii trecuti, candidatii care sperau sa obtina un post de titular au avut parte anul acesta de subiecte mai dificile si, in plus, de supraveghere video la proba scrisa din cadrul concursului de titularizare. in Olt, anul acesta au fost aprobate de Inspectoratul scolar Judetean doar 20 de posturi titularizabile. Dupa proba scrisa, in judetul nostru s-au depus un numar de 100 de contestatii, ale caror rezultate au fost afisate pe 21 iulie. Au fost depuse 100 de contestatii, dintre care 42 au fost modificate, in sensul ca 28 au primit note in plus, 14 in minus, iar 8 medii au trecut de sub 5 la peste 5. Au fost si cazuri socante; spre exemplu, la asistenti generalisti de la 6,75 nota a ajuns 2,60, iar la postul de profesor documentarist nota a crescut de la 6,90 la 8,50, a declarat Valeria Diaconu, inspector in cadrul IsJ Olt. Vineri, la sedintele publice de ocupare a posturilor titularizabile, doar 15 din cele 20 de posturi au fost ocupate de candidatii care au obtinut notele cele mai mari la proba scrisa din 13 iulie. Claudia Stegaru, una din candidatele care au sustinut examenul, a obtinut o catedra de titular la Colegiul National Agricol Carol I. La noi, la asistenti, au fost subiecte care nu au fost in programa; a fost destul de binisor, daca am luat 7,60, a spus ea. La limba si literatura romana, cea mai mare nota, 9, a fost obtinuta de Mihaela Hritcu. Sunt fericita si implinita in acelasi timp, a fost simplu….e al patrulea an in care dau si chiar m-am bucurat ca au fost camere la examen, a declarat Mihaela Hritcu.
Am avut 20 de posturi titularizabile; in centrul 1 de la Metalurgic au fost 7 si s-au ocupat decat 3 posturi; pe centrul 2 – Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, au fost 13 posturi, s-au ocupat decat 12, un singur post, instrumente muzicale ramanand neocupat; posturile neocupate se vor repartiza in etapa a doua, cea la nivel de tara, a spus Valeria Diaconu.

Examen scris si pentru suplinitori

O noutate aparuta la sfarsitul saptamanii trecute este legata de concursul de suplinire, care se va desfasura in aceleasi conditii ca si cel de titularizare tinut pe 13 iulie. Ordinele Ministrului Educatiei prin care se modifica atat calendarul, cat si metodologia de desfasurare a concursului, sunt publicate pe site-ul oficial al ministerului, www.edu.ro. Pe site-ul Ministerului Educatiei sunt publicate ordinele 4.660 si 4.661 din 20 iulie, care modifica atat calendarul miscarii de personal pentru anul scolar 2011-2012, cat si metodologia miscarii de personal. Prin urmare, concursul judetean de suplinire din data de 4 august are loc la nivel national cu subiecte unice, si nu mai este proba orala, pe baza de interviu, ci este proba scrisa, desfasurandu-se in aceleasi conditii ca si concursul din 13 iulie. Lucrarile pleaca in centre nationale de corectare. De asemenea, s-a modificat si calendarul: afisarea rezultatelor nu mai are loc pe data de 5 august, ci pe data de 8 august, candidatii avand doua zile la dispozitie pentru contestatii, iar afisarea rezultatelor finale va fi pe 11 august, a declarat Valeria Diaconu, inspector in cadrul IsJ Olt. inscrierile au loc pe 1 si 2 august pentru toti cei care au luat note sub 5, cei care vor sa dea pe a doua specializare, daca pentru prima nu au mai fost posturi la titularizare, si cei care nu au apucat sa se inscrie, a adaugat aceasta. Potrivit ordinelor, la concurs nu au dreptul sa participe persoanele eliminate la concursul din 13 iulie pentru frauda sau tentativa de frauda.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți