15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Chiulurile elevilor diminueaza veniturile familiilor

- Advertisement -

Reprezentantii Agentiei Judetene de Prestatii Sociale (AJPS ) Olt au anuntat ca pentru familiile ai caror copii sunt de varsta scolara cuantumul alocatiei se poate suspenda sau diminua pe o perioada de trei luni in raport cu numarul de absente inregistrate de fiecare copil in parte in ultimul semestru de scoala. De exemplu, pentru o familie formata din sot, sotie si doi copii de varsta scolara, cuantumul alocatiei stabilit prin dispozitia primarului este de 60 de lei. Daca primul copil a inregistrat 10 absente scolare nemotivate, diminuarea este de 20%, respectiv 12 lei (60 lei x 20% = 12 lei), iar daca cel de-al doilea are 20 de absente nemotivate atunci diminuarea este de 50%, respectiv 30 de lei (60 lei x 50% = 30 lei ). Deci, diminuarea totala pentru absente nemotivate inregistrate este de 42 lei (12 lei + 30 lei =42 lei). De asemenea, daca un copil are mai mult de 20 de absente nemotivate, acordarea alocatiei se suspenda.

Zeci de mii de absente

Conform situatiei transmise AJPS Olt de catre Inspectoratul scolar Judetean (ISJ) Olt, numarul absentelor inregistrate in ultimul semestru de scoala este de ordinul zecilor de mii. La o prima vedere, alocatiile vor scadea simtitor ca si cuantum. Am preluat o parte din baza de date cu absente de la IsJ, care vor fi introduse in programul SAFIR, iar dupa finalizarea procedurii va incepe suspendarea sau diminuarea alocatiei de sprijin pentru familii. Avem situatia pentru 10.000 de elevi ai caror parinti beneficiaza de alocatii pentru sustinerea familiei, iar in ultimul semestru de scoala au fost inregistrate 56. 765 absente nemotivate, ne-a declarat Catalin Davidescu, directorul AJPS Olt.
Masura de diminuare a alocatiei pentru sustinerea familiei va fi aplicata din luna august si se mentine pe o perioada de trei luni. Dupa aceasta perioada alocatia se acorda in cuantumul aprobat anterior.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți