11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rezultate finale la concursul de la Garda Financiara. Contestatii respinse

- Advertisement -

Este vorba de comisarii Lucian Boceanu, Ion Chiroiu si Paul Tanasescu, care, alaturi de Oratiu Florescu, Constantin Eftinoiu si Mihai Cosma Dinicu, parasesc randurile comisarilor financiari olteni.
La concursul din 11 – 15 – 16 iulie, pentru posturile vacante de comisar de la Garda Financiara Olt au fost declarati admisi Lucica Pisleag (care a obtinut 187 de puncte), Picu Popa (168 de puncte), Florinel Meleru (167), Laurentiu Nicu (167), Viorel Costinel Voinea (150), Octavian Giura (150), Teodor Tiberiu Alin Ion (168), Eugen Ionica (164), Daniel Valentin Ghercioiu (163) si Cristian Giorgescu (160 de puncte). in afara de postul comisarului sef al sectiei pe care ramane Damian Tanasescu, mai exista doar unul de conducere, cel de sef de divizie, ocupat de Valentin Stan, nepotul deputatului Nicolae Stan. Unul dintre posturile vacante este blocat dupa ce comisarul Aurelian Barbu s-a imbolnavit subit cu doar doua zile inainte de concurs, iar un post de comisar superior clasa a II-a, ocupat pana de curand de Petre Uciu, a fost desfiintat in cadrul reorganizarii. GF Olt va functiona cu 14 posturi de comisar si cu trei posturi de personal administrativ.

inca inainte de reorganizare, comisarul sef al GF Olt a criticat dur masura reducerii de personal la nivelul Garzii Financiare. Structura de personal a Sectiei Olt a Garzii Financiare era si inainte de adoptarea acestui act normativ insuficienta pentru indeplinirea obiectivelor si atributiilor legale, iar dupa aceasta reorganizare eficienta institutiei in combaterea derapajelor din economia judetului va scadea semnificativ. La 20 de ani de la reinfiintarea Garzii Financiare din Romania, statul roman a apreciat, cu un cinism imposibil de inteles, ca nu are nevoie de Garda Financiara, orice alte comentarii fiind doar povesti, declara cu putin timp in urma Damian Tanasescu. El mai spune ca cei care parasesc randurile comisarilor olteni nu sunt nicidecum slab pregatiti profesional, pentru ca evaluarea profesionala a unui om nu se poate face in cadrul unui simplu concurs, ci ea trebuie sa aiba punctul de plecare in experienta sa profesionala, in rezultatele muncii sale. Reamintim ca la ambele probe de concurs, scrisa si orala, toti candidatii care s-au batut pentru posturile vacante au fost declarati admisi, obtinand punctaje peste baremul de 50 de puncte din cele 100 posibile, insa sase dintre ei, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, au fost pozitionati in afara numarului de posturi puse in joc. Noul stat de functii este valabil de ieri.
Reorganizarea a adus cu ea si pierderea personalitatii juridice a GF Olt, care se subordoneaza acum, si financiar, direct Comisariatului General.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți