10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sanitas a demarat negocierea contractelor colective de munca la nivelul spitalelor

- Advertisement -

Astazi (ieri – n.r.) incepem negocierea contractului colectiv de munca la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci si punctul cel mai sensibil al discutiilor il va reprezenta concediul suplimentar de odihna, pentru ca personalul medical de acolo beneficiaza de acest drept.

Acest drept este deja negociat in contractele vechi, noi trebuie sa aratam conducerii unitatii ca trebuie sa aplice legea, ne prevalam de prevederile legale stabilite pentru ca oamenii sa beneficieze de acest drept, a declarat marti Roxana Dragomir, presedinta UJ Sanitas. Potrivit noului Cod al Muncii, salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin trei zile. Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati ce au un astfel de drept se stabileste prin contractul colectiv de munca.

UJ Sanitas a anuntat toate spitalele din judet, prin adrese, ca urmeaza sa inceapa negocierea contractelor colective de munca. Roxana Dragomir (foto) declara, nu cu mult timp in urma, ca procesul negocierii va urma pasi extrem de greoi din cauza noii legi care reglementeaza dialogul social intre sindicate, patronate si administratia publica, Legea 62/2011. . Potrivit noilor reglementari, contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți