19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Agomeratie de cereri pentru dispozitive medicale la CAS Olt

- Advertisement -

Cele mai multe cereri sunt pentru proteze auditive, respectiv 412, a caror valoare se ridica la 382.616 lei. Pe aceeasi lista de asteptare sunt 146 cereri de orteze, 110 cereri de mijloace de mers cu o valoare de 100.147 lei, 46 de cereri de cristaline, 36 de cereri pentru decontarea protezelor de membre si 18 cereri pentru achizitia de incaltaminte ortopedica. Potrivit reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate Olt, in evidentele institutiei mai sunt inregistrati 337 pacienti cu protezare stomii si 61 de pacienti beneficiari de aparate de administrare continua cu oxigen pentru care se elibereaza periodic decizii pentru obtinerea dispozitivelor medicale.
Pana in prezent, din cele 788 de cereri s-au eliberat un numar de 722 de decizii in valoare de 482.858 de lei. Suma alocata Casei de Asigurari de Sanatate Olt pentru decontarea dispozitivelor medicale destinate corectarii si recuperarii deficientelor organice sau functionale ori corectarii unor deficiente fizice este de 2.057.000 lei.

Documente necesare pentru obtinerea dispozitivului medical

Pentru obtinerea dispozitivului medical, asiguratul, unul din membrii familiei (parinte, sot/sotie, fiu/fiica), o persoana imputernicita de acesta sau reprezentantul legal al acestuia trebuie sa depuna o cerere la Casa de Asigurari de Sanatate in evidentele careia se afla asiguratul, insotita de un document justificativ care atesta calitatea de asigurat, actul de identitate (in copie), prescriptia medicala pentru dispozitivul medical si declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca deficienta organica sau functionala nu a aparut in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau sportiv. Pentru copiii in varsta de pana la 14 ani se ataseaza prescriptia medicala pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, si certificatul de nastere in copie.
Pentru a veni in sprijinul asiguratilor, CAS Olt primeste actele pentru obtinerea dispozitivelor si prin Posta. Prescriptiile medicale isi pierd valabilitatea daca nu sunt depuse la Casa de Asigurari de Sanatate in termen de 30 de zile de la data emiterii, iar prescriptiile medicale in care este nominalizat furnizorul de dispozitive medicale nu sunt acceptate. in situatia in care cererile pentru dispozitive medicale conduc la depasirea fondului lunar aprobat, se intocmesc liste de prioritate pe categorii de dispozitive medicale. in acest caz decizia se emite in momentul in care fondul aprobat cu aceasta destinatie permite decontarea dispozitivului medical, in ordinea listei de prioritate; CAS va transmite asiguratului prin adresa scrisa, expediata prin posta, decizia, , a declarat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți