21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Apa din Slatina, necorespunzatoare la examenele chimice

- Advertisement -

in document se precizeaza ca DSP Olt a recoltat, in al doilea trimestru al acestui an, 66 de probe de apa din Slatina si in toate cazurile la examenele bacteriologice rezultatele au fost bune, dar nu si la cele chimice. Apa din Slatina are aceste probleme de mai multi ani si situatia se intalneste si in alte orase din judetul Olt, cum este cazul oraselor Draganesti-Olt, Bals, Scornicesti, Potcoava, Piatra-Olt. Problema apei de la robinete din orasele mentionate este ca in compozitia sa nu se gaseste clor rezidual liber, substanta care are rolul de a dezinfecta apa.

Cea mai buna apa pentru baut, corespunzatoare atat din punct de vedere bacteriologic, cat si chimic, furnizata la robinete, curge in orasul Corabia. si la Caracal probele de apa prelevate de DSP au indicat ca la robinete curge apa potabila corespunzatoare la examenele chimice si bacteriologice. Din cele 71 de probe de apa prelevate din Caracal numai una a fost necorespunzatoare din punct de vedere chimic.
Apa de la robinete este necorespunzatoare potrivit raportului DSP Olt si in localitatile rurale, la analizele chimice rezultatele au indicat ca este necorespunzatoare in toate localitatile unde au fost facute verificari, iar la analizele bacteriologice doar in comunele Carlogani si Plesoiu.
Nici apa din fantani publice si izvoare captate din judetul Olt nu este corespunzatoare pentru consumul populatiei. Aceasta deoarece din cele 51 de probe recoltate din judet, in 43 de cazuri apa este necorespunzatoare pentru baut din cauza bacteriilor.

La Slatina, dar si in celelalte orase, unde apa este necorespunzatoare din punct de vedere chimic, sunt in derulare de anul trecut proiecte de modernizare si reabilitare a statiilor de clorinare si epurare, precum si a retelelor de apa si canalizare. Proiectul mentionat este finantat din fonduri nerambursabile in valoare de peste 42 de milioane de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți