10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Buget suficient la Spitalul Judetean si investitii proprii

- Advertisement -

Bugetul actual acopera toate nevoile spitalului slatinean, incadrat de Ministerul Sanatatii la gradul III de competenta. Patru milioane de lei se duc pe cheltuieli de personal, iar un milion de lei este consumat lunar pentru achizitionarea tuturor materialelor sanitare necesare unitatii. Managerul spitalului, Nicu Vladu, spune ca institutia nu sufera acum la nici un capitol legat de aprovizionare. Cred ca suntem singurul spital din tara care nu duce lipsa de nimic la nivelul materialelor sanitare. Farmacia unitatii are tot ce-i trebuie pentru aprovizionare, asa ca pacientii internati in spital nu sunt pusi in situatia de a-si cumpara medicamente, asa cum se intampla la atatea spitale din tara. Se mai intampla poate ca anumiti medici sa-i puna sa faca asta dintr-un obicei rau, dar toata lumea trebuie sa stie ca spitalul are tot ce-i trebuie, a declarat miercuri Nicu Vladu.

Investitii

SJU Slatina este pregatit si de investitii. Institutia spitaliceasca a primit de la Ministerul Sanatatii 450.000 de lei pentru reparatia capitala a Sectiei de Terapie Intensiva. Alti 180.000 de lei, tot de la Ministerul Sanatatii, sunt pregatiti pentru achizitionarea de aparatura necesara pe Sectia de Oncologie Medicala. Potrivit legii, pentru investitii ministerul aloca 95% din suma necesara, iar Consiliul Judetean restul de 5%. Pentru achizitii, proportia este de 97% – 3%. Banii necesari reparatiei capitale de la Terapie Intensiva si achizitiei de aparatura pentru Oncologie ii avem. Mai mult, Spitalul Slatina are si bani proprii pentru investitii, la nivelul a 300.000 de lei, ceea ce in vremurile actuale reprezinta un lucru rar, daca nu unicat, mai spune Vladu.
La polul opus se afla spitalele din Scornicesti si Caracal. in vreme ce la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti conducerea se vede nevoita sa disponibilizeze zeci de angajati si sa taie din anumite sporuri, la Spitalul Municipal Caracal personalul medical beneficiaza de zile de concediu fara plata si de reducerea numarului de tichete de masa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți