19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Tabara internationala de creatie plastica la Slatina

- Advertisement -

Manifestarea va dura 10 zile si are drept scop schimbul de idei si curente artistice intre tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani din Romania, Anglia si Spania, precum si organizarea unei expozitii plastice comune cu tablouri inspirate din centrul vechi al municipiului Slatina.

Din lucrarile ce vor fi realizate fiecare artist va dona cate doua Prmariei Slatina si cate un tablou Asociatiei Culturale Center Inter ART. Lucrarile donate vor face obiectul unei expozitii-debatere asupra arhitecturii caselor construite pe strada Lipscani.
Pentru derularea evenimentului, Consiliul Local Slatina a aprobat acordarea a 15.000 de lei asociatiei organizatoare, care va primi sprijin financiar si din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului Cultural.
Proiectul are in vedere promovarea artei plastice romanesti contemporane la nivel international. Arta plastica reprezinta un element deosebit de important in cultura romaneasca, iar prezenta in spatiul universal a unor personalitati romanesti marcante in acest domeniu, a atras atentia promotorilor de arte din strainatate. Asa s-a ajuns la demararea unr actiuni comune romano-spaniole avand drept scop promovarea artistilor si a artei plastice contemporane din Romania, se arata in documentele justificative anexate proiectului de hotarare aprobat de Consiliul Local Slatina in vederea finantarii evenimentului.
Participantii vor vizita Muzeul de Arta din Craiova, precum si Muzeul Campiei Boianului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți