10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tragedie pe Olt

- Advertisement -

Trei tineri, veri primari, se aflau miercuri seara la pescuit pe raul Olt, in apropiere de barajul hidrotehnic Slatioara. La un moment dat, unul dintre ei, Ionut Spanu, de 17 ani, a intrat in rau sa faca baie, dar a fost luat de curentii puternici si dus sub apa. in ajutorul sau a sarit Ionut Cornel Gheorghe, de 27 ani, care a avut aceeasi soarta. Un alt tanar care se afla pe mal a sarit in ajutorul celor doi, dar, din cauza curentilor puternici, a fost la un pas sa-si piarda si el viata. Sotia sa, care era pe mal, a reusit cu greu sa-l salveze si a cerut ajutorul unor pescari din zona. Pe mine m-a sunat sotia unuia dintre ei si mi-a spus sa vin repede ca se ineaca. Cand am ajuns la fata locului, unul dintre ei era deja pe mal, iar altul plutea deasupra apei. Am sarit si l-am scos de acolo. Mi-au spus ca mai este unul in apa, care nu a reusit sa iasa. Am intrat in apa, l-am cautat, dar degeaba, a povestit Constantin Octavian, unul dintre salvatori.

in stare critica

La locul tragediei s-au deplasat pompierii Detasamentului Slatina, dar si echipaje de la Ambulanta si SMURD. Cadrele medicale s-au luptat o ora sa-l salveze pe Cornel Gheorghe, acesta raspunzand in cele din urma manevrelor de resuscitare. Pacientul a fost gasit fara puls si fara respiratie. Acesta a raspuns manevrelor de resuscitare dupa 45 de minute. in momentul in care colegii de la Ambulanta l-au transportat la spital, pacientul prezenta semne vitale, ne-a declarat plutonierul Ilie Cojocaru, din cadrul SMURD Slatina.
Potrivit cadrelor medicale ale Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, tanarul se afla in stare foarte grava, sansele de supravietuire fiind minime. Starea generala de sanatate este foarte grava. Pacientul este in coma, intubat, ventilat mecanic cu tensiune foarte mica, a declarat medicul Romeo Stanculescu, directorul medical al SJU Slatina.

Gasit dupa aproape doua zile de cautari

Trupul minorului de 17 ani a fost cautat miercuri seara de pompieri pana la lasarea intunericului. Cautarile au fost reluate si in cursul zilei de ieri si abia aseara trupul fara viata a fost gasit. Cautarile tanarului au fost reluate in aceasta dimineata (ieri – n.r.). S-a actionat cu o ancora si cu o barca pneumatica. L-am gasit abia spre seara. Daca nu reuseam sa-l gasim pana maine (azi – n.r.), urma sa cerem sprijinul scafandrilor de la ISU Dolj. L-am gasit insa, ne-a declarat Ionut Circiumaru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
Minorul de 17 ani era din comuna serbanesti si venise in Slatina pentru a avea grija de copilul varului sau, Cornel Gheorghe. Parintii si rudele au suferit un soc la aflarea vestii. Parintii stiau ca vine la apa, dar nu si-au imaginat ca o sa se intample asa ceva. El venise la Slatina sa aiba grija de copilul de patru ani al varului sau. Acesta trebuia sa mearga cateva zile cu sotia la un spital din Bucuresti. Aseara au venit aici si uitati ce s-a intamplat. si parintii si noi suntem in stare de soc, a spus un unchi al minorului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți