14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

seful pompierilor din Caracal, trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu

- Advertisement -

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, in perioada 1999-2006, inculpatul Viorel Dumitrescu, uzand de prerogativele functiei sale de comandant al Detasamentului de Pompieri Caracal, a ordonat in mod ilegal ca militarii in termen si subofiterii din subordinea sa sa efectueze, in timpul programului de lucru al unitatii, diferite activitati in folosul mai multor persoane juridice din municipiul Caracal. Valoarea lucrarilor prestate de militari este de 47.188,11 lei, iar in aceasta modalitate ISU Olt a fost pagubit cu suma de 13.744,11 lei.
De asemenea, in perioada 2007-2010, seful pompierilor din Caracal a creat in dauna subordonatilor sai o paguba in suma totala de 208.833 lei, dupa ce le-a impus acestora sa-si achizitioneze uniforme de serviciu, desi nu exista aceasta obligatie legala, si sa contribuie, din fonduri personale, cu sume de bani pentru constituirea unor fonduri. Aceste fonduri erau la dispozitia inculpatului si erau cheltuite de acesta in mod discretionar, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.
sirul acuzatiilor nu se opreste aici. in perioada 2007-2010, Viorel Dumitrescu a solicitat mai multor subordonati, cu titlu de mita, produse alimentare in valoare de 4.220 lei pentru ca, in calitatea sa de comandant, sa nu le creeze dificultati in activitatea profesionala.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti.
in vederea recuperarii pagubelor create, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile si mobile apartinand inculpatului.

De doua ori la dispozitia unitatii

Potrivit conducerii ISU Olt, locotenent-colonelul Viorel Dumitrescu va fi pus la dispozitia unitatii incepand de luni. incepand de luni, domnul locotenent-colonel Dumitrescu va fi pus la dispozitia unitatii. Bunaoara, el nu va mai putea indeplini atributiile functiei pe care o ocupa, ci va desfasura diferite activitati in cadrul centrului operational de la Slatina, a declarat comandantul ISU Olt, colonelul Gheorghe Nastasie, care sustine ca imaginea unitatii nu poate fi asociata faptelor pe care se presupune ca Dumitrescu le-ar fi savarsit. in ceea ce priveste acuzatiile aduse domnului locotenent-colonel nu putem comenta nimic. ISU nu este implicat nici in acuzarea, nici in apararea lui. Imaginea unitatii nu poate fi asociata cu faptele unui singur om. Instanta va decide vinovatia sau nevinovatia sa. Daca, intr-adevar, domnia-sa a facut ceva, va raspunde conform legii, a mai declarat comandantul ISU Olt.
Nu este prima oara cand lt. col. Viorel Dumitrescu este pus la dispozitia unitatii. El a mai pierdut la inceputul anului 2011 dreptul de a-si exercita atributiile de comandant al Detasamentului de Pompieri Caracal, dar a fost repus in drepturi la doar cateva luni, dupa ce Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare a fost modificata. Potrivit modificarilor aduse, militarii acuzati de fapte penale sunt pusi la dispozita unitatii nu pe timpul anchetei, asa cum prevedea legea inainte, ci abia cand dosarul instrumentat de procurori este trimis in instanta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți