15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emil Boc la Pirelli Tyres Slatina: Guvernul continua sa sprijine investitiile straine

- Advertisement -

Emil Boc a taiat panglica inaugurala a noii sectii de productie in prezenta ambasadorului Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, a presedintelui Grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a directorului operational al grupului, Giovanni Pomati, a administratorului si a directorului general ai Pirelli Tyre, Francesco Gori, respectiv Giuseppe Cangelosi. De la eveniment nu au lipsit prefectul Leonid Moisiu, primarul Slatinei, Darius Valcov, vicepresedintele Consiliului Judetean Ioan Ciugulea si, din partea Spitalului Judetean Slatina, directorul medical Romeo Stanculescu.
Premierul Romaniei i-a felicitat pe oficialii Pirelli pentru succesele productive inregistrate in Romania si i-a asigurat ca guvernul pe care-l conduce va continua sa acorde sprijin investitorilor straini. Investitia Pirelli de la Slatina are toate componentele unei investitii straine de succes. Multumesc Pirelli pentru ca a ales Romania pentru investitii. Dupa un an greu in care Romania a reusit sa iasa din recesiune si sa inregistreze crestere economica in trei trimestre consecutive, tara noastra a ajuns acum la un cadru economic stabil respectand cerintele Comisiei Europene si situandu-se cu mult sub limita admisa de UE in privinta raportului dintre datoria publica si produsul intern brut. in asemenea conditii, Romania a dobandit statutul de tara sigura pentru investitiile straine, iar guvernul va continua aplicarea masurilor care incurajeaza aceste investitii, va continua politica de sprijin pentru investitorii seriosi. Am modificat Codul Muncii astfel incat angajatorii sa angajeze personal mai usor, acest lucru reflectandu-se in numarul de noi contracte de munca inregistrate dupa intrarea in vigoare a noului cod. Vom modifica si Codul Fiscal in ideea sprijinirii angajatorilor. Prin masurile adoptate anul trecut, Guvernul a adus un echilibru intre ceea ce se produce si ceea ce se consuma. Daca nu luam aceste masuri, la ora actuala Romania avea un deficit de 14%, iar investitorii straini ar fi plecat cu totii din tara. Apoi, am transferat bani de la consum catre investitii, o masura nepopulara, dar benefica pentru viitorul acestei tari, a spus Emil Boc.

2.700 locuri de munca pana la sfarsitul lui 2011 la Pirelli Tyres

Oficialii Pirelli au trecut in revista etapele importante in dezvoltarea fabricii de anvelope de la Slatina si activitatile colaterale ale Pirelli in Romania, proiecte de responsabilitate sociala precum colaborarea Spitalului Niguarda din Milano cu Spitalul Judetean de Urgenta Slatina sau proiectul sportiv Inter Campus in care este implicata FC Internazionale Milano.
Potrivit reprezentantilor Pirelli, din 2005, anul in care si-a inceput activitatea in Romania si pana in 2010, Pirelli a investit la Slatina 300 milioane de euro, grupul infiintand in 2008 si in Gorj o fabrica de filtre pentru motoare diesel. Pana in 2014, investitiile Pirelli in Romania se vor ridica la 450 milioane de euro. 160 milioane de euro sunt destinati proiectului de extindere a fabricii de anvelope de la Slatina, proiect demarat in 2008 si care va fi finalizat in 2013, acesta avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie si imbunatatirea competitivitatii fabricii, au spus oficialii Pirelli. Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de 28 milioane de euro acordat de statul roman. Fabrica de anvelope de la Slatina, astazi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme, va deveni cea mai mare fabrica din grupul Pirelli, fiind echipata cu tehnologie de productie non-robotizata de ultima generatie, a reliefat presedintele grupului, Marco Tronchetti Provera. El a mai afirmat ca vizita primului ministru Emil Boc este pentru Pirelli un motiv de mandrie, fiind totodata dovada relatiilor cordiale existente intre grupul nostru, Guvern si autoritatile locale. Din 2005 si pana astazi, Pirelli a devenit o prezenta importanta in Romania, constituind un punct strategic pe piata de profil, pentru realizarea productiei si satisfacerea cererii de produse Premium destinate Europei de Est, a mai spus Provera.
Centrul industrial Pirelli de la Slatina are in prezent 2.400 de salariati ce isi desfasoara activitatea in fabrica de anvelope si in cea de cord metalic. Potrivit oficialilor Pirelli, numarul salariatilor va ajunge pana la sfarsitul acestui an la 2.700 de muncitori. De la demararea proiectului de extindere si pana la finalizarea acestuia vor fi create 1.000 de noi locuri de munca, din care 70% au fost deja puse la dispozitia slatinenilor.

Valcov, laudat de Boc

Revenind cu discutia la investitiile Pirelli de la Slatina, premierul Romaniei nu a scapat ocazia de a-l lauda pe primarul municipiului, conferindu-i lui Darius Valcov statutul de primar-model in materie de atragere de investitii si de creare de locuri de munca. il apreciez pe primarul Darius Valcov si il felicit pentru conceptia sa de administrare a unei comunitati pentru si in avantajul acesteia. Faptul ca Pirelli isi extinde activitatea de productie la Slatina este o dovada ca administratia municipiului a inteles ce inseamna cu adevarat o asemenea investitie. El poate fi un model de urmat si de alti primari in materie de atragere si dezvoltare de investitii, a evidentiat Boc.

Italia copiaza Romania

Ambasadorul Italiei la Bucuresti a declarat ieri ca Italia a demarat un plan de masuri de austeritate dupa modelul Romaniei. Ceea ce Romania a facut deja luand la timp masuri economice oportune face si Italia acum. Problemele crizei virtuale care traverseaza lumea economica pot fi depasite doar prin resurse reale, a spus diplomatul italian, care a scos in evidenta afinitatile si colaborarea diplomatica dintre Romania si Italia. Mario Cospito a anuntat totodata ieri ca presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va efectua o vizita de lucru in Romania peste doua saptamani.

Boc si Tronchetti, cetateni de onoare ai Slatinei

in cadrul unei sedinte extraordinare care a avut loc luni, Consiliul Local a decis acordarea titlului de cetatean de onoare al Slatinei atat premierului, cat si presedintelui Pirelli. De asemenea, Emil Boc a primit din partea lui Marco Tronchetti Provera un tricou de fotbal de la FC Internazionale Milano, inscriptionat pe spate cu numele premierului, care l-a si imbracat pe baza sportiva a Pirelli de la Slatina, unde seful Executivului si-a etalat din nou calitatile de tragator la poarta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți