2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

490 de olteni intra in posesia finantarii pentru montarea sistemelor de incalzire cu energie regenerabila

- Advertisement -

Pana la aceasta data, 344 de cetateni din judetul Olt si-au instalat panouri solare, centrale termice sau pompe de caldura prin acest program ; 331 au instalat panouri solare, 9 au instalat centrale termice pe baza de peleti sau tocatura lemnoasa si 4 au instalat pompe de caldura. Toti cei 344 de cetateni din judetul Olt au primit banii de la Administratia Fondului pentru Mediu. Cetatenii din judetul Olt care au avut dosarele aprobate si care au semnat contractele de finantare pentru finantarea investitiilor, dar nu au montat inca instalatiile, pot sa realizeze lucrarile in termen de un an de zile de la data semnarii acestor contracte, precizeaza purtatoarea de cuvant a APM Olt, Daniela Balseanu.
Solicitantii care au dosarele aprobate si care nu au semnat contractele de finantare pentru montarea instalatiilor trebuie sa se prezinte la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Olt, pentru semnarea respectivelor documente, avand asupra lor actele de identitate, in original. Dupa realizarea lucrarilor de montare a instalatiilor pentru care s-a solicitat finantare nerambursabila, oamenii vor depune la APM Olt dosarele de decontare. Administratia Fondului pentru Mediu finanteaza suma solicitata prin cererea de tragere, insotita de documentele justificative, dar nu mai mult de suma prevazuta in contractul de finantare neramburasabila.

AFM acorda beneficiarului o finantare nerambursabila in valoare de 6 000 de lei pentru realizarea proiectului ce vizeaza instalarea de panouri solare sau centrale termice pe baza de peleti si 8 000 de lei pentru realizarea proiectului privind instalarea de pompe de caldura. Administratia Fondului pentru Mediu nu acorda plati in avans si finanteaza cheltuieli eligibile efectuate dupa semnarea contractului de finantare nerambursabila. De asemenea, AFM nu efectueaza plati pentru facturile reprezentand avansuri in baza contractelor incheiate intre beneficiarii finantarii si furnizorii de servicii, produse, lucrari aferente proiectului. Consideram ca Programul Casa Verde – sesiunea 2010 a avut succes tinand cont de procentul mare de aprobare a dosarelor de finantare depuse la nivelul judetului Olt, respectiv 97,8 %, implicit de gradul ridicat de absorbtie a fondurilor alocate judetului Olt prin acest program, declara Dorel steomlega, directorul APM Olt. Lista finala a beneficiarilor se gaseste pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

in sesiunea 1 iunie – 1 iulie 2011, alti 677 de olteni au depus dosare de finantare la APM Olt, valoarea sumelor solicitate ridicandu-se la peste patru milioane de lei, dupa ce suma initiala de peste 2,2 milioane de lei a fost epuizata in doar o saptamana de la inceperea sesiunii. Potrivit reprezentantilor APM, 373 de dosare intra in finantarea din suma alocata initial si 404 dosare intra in finantarea suplimentara. Din cele 677 de dosare de finantare depuse, 543 sunt pentru montare de panouri solare, 116 pentru instalarea de centrale termice pe baza de peleti sau tocatura lemnoasa si 18 dosare pentru montarea de pompe de caldura.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți