12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Politist rutier slatinean acuzat de abuz in serviciu

- Advertisement -

Scandalul s-a petrecut zilele trecute pe raza comunei Cirlogani. Cornel Trusca spune ca isi conducea autoturismul personal pe raza localitatii si nu a observat un echipaj de politie care i-a facut semn sa opreasca. Barbatul si-a continuat drumul pana la locuinta sa, iar dupa cateva minute spune ca s-a trezit cu echipajul de politie la poarta. Eu nu l-am vazut pe politist cand mi-a facut semn sa opresc. in fata mea era o caruta, si, din cate am inteles, masina politiei era stationata intr-o curba. Daca ii vedeam, opream, ca nu aveam nimic de ascuns. Nu eram baut, nu aveam viteza. Cand a venit la mine acasa, domnul politist Sandu mi-a cerut permisul de conducere pentru a-l retine. Am incercat sa-i explic ca nu l-am vazut, dar dansul mi-a spus sa nu mai insist ca am permisul retinut. Eu am refuzat sa-i dau permisul pentru ca nu eram in trafic, iar dansul a plecat. Dupa 30 de minute am plecat din nou cu masina, si am fost oprit in trafic de acelasi echipaj. Domnul politist Sandu avea deja procesul verbal scris. I-am dat actele dar nu le-a verificat, nu m-a testat cu etilotestul, mi-a luat doar permisul si mi-a dat 1000 de lei amenda, a spus barbatul.

Varianta soferului: amenintare, lovire, maini incatusate, foc de arma

Omul sustine ca scandalul a luat amploare in momentul in care mama iubitei sale a incercat sa-i ia apararea. Cand s-a intamplat incidentul, cu mine in masina era si iubita mea si mama ei. Pe prietena mea a amenintat-o ca ii va face dosar penal daca declara ceva in favoarea mea, iar mamei ei a inceput sa-i vorbeasca urat. Pe mine m-a bruscat, m-a lovit si m-a bagat in masina politiei. Mama prietenei mele mi-a sarit in aparare si politistul i-a pus catusele. A tras si un foc de arma in sus, de parca eram infractori. in toata busculada aceasta, din masina politiei a cazut o servieta cu acte si m-au acuzat pe mine ca am incercat sa o fur. Eu nu eram inarmat, nu l-am agresat pe dansul, nu l-am injurat. El m-a jignit pe mine, m-a facut bulangiu, a adaugat barbatul.

Dosar penal pentru ultraj

De cealalta parte, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt au o alta varianta. Oamenii legii spun ca politistul a actionat conform legii, iar acest lucru poate fi dovedit cu inregistrari video existente deja la dosar. Conducatorului auto i-a fost retinut permisul de conducere pentru ca nu a oprit la semnalul politiei. Politistul i-a comunicat acest lucru, iar ca urmare a aplicarii acestei sanctiuni, conducatorul auto impreuna cu alte doua persoane au provocat un scandal. Una dintre aceste persoane chiar a incercat sa-i sustraga politistului o geanta cu acte, moment in care acesta a tras un foc de arma in plan vertical. Persoanelor in cauza le-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si sfidarea organelor judiciare, ne-a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți