11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dupa decimarea posturilor, rezultatele Garzii Financiare Olt scad cantitativ in favoarea calitatii

- Advertisement -

Cel putin asa declara seful institutiei, comisarul sef Damian Tanasescu, care se plange totusi ca, dupa ce numarul comisarilor a fost redus la jumatate in urma concursului din iulie, capacitatea GF Olt de a acoperi in termen interventiile solicitate de alte institutii a scazut simtitor. Pentru ca are la dispozitie numai 10 comisari, din cei 20 cati numara institutia inainte de reorganizare, Damian Tanasescu spune ca este nevoit sa filtreze actiunile de control in favoarea calitatii si in detrimentul cantitatii. Dupa reorganizarea la care a fost supusa Garda Financiara in luna iulie, nivelul cantitativ al rezultatelor noastre reprezinta 60% din ceea ce realizam inainte, in vreme ce rezultatele sunt superioare la nivelul calitatii. Cu alte cuvinte, incerc sa fac mai putin dar mai bine, in asa fel incat sa suplinesc carenta de capacitate cu sporul de performanta. Acum, ca in orice domeniu de activitate, si noi ne bazam uneori, dincolo de calitatile profesionale, pe noroc. Luna august a fost, bunaoara, una cu noroc, asa ca am avut o eficienta buna. Cu toate acestea, nivelul combaterii evaziunii fiscale este in scadere, lucru firesc, logic, pentru ca numarul comisarilor a scazut la jumatate, in vreme ce numarul solicitarilor a ramas acelasi. Or, pentru performanta ai nevoie de capacitate si resurse, a spus ieri seful GF Olt. El a mai afirmat ca perioada de pana la sfarsitul acestui an va fi foarte dificila pentru ca exista o serie de probleme de organizare impuse de restructurarea institutiei.

Potrivit noii scheme de personal, numarul angajatilor GF Olt a scazut de la 25 la 17: 12 posturi de comisari in executie, un post de sef de divizie, care ii revine lui Valentin Stan (nepotul deputatului Nicolae Stan), un post de comanda, cel al comisarului sef Damian Tanasescu si trei posturi pentru personalul administrativ. Nici cu cele 21 de posturi de comisari nu faceam fata, dar acum, cand am ramas atat de putini? Vom fi intr-o situatie extrem de delicata, spunea Tanasescu imediat dupa reorganizare, finalizata printr-un concurs dupa ce posturile au fost vacantate de ANAF. Activitatea sectiei are de suferit si prin faptul ca unul dintre posturi a ramas inca vacant, situatie generata de unul dintre comisari care s-a imbolnavit subit cu doar doua zile inainte de a se prezenta la concurs, intrand in concediu medical. Comisarul Aurelian Barbu beneficiaza acum de dreptul de preaviz. Un alt post, cel de comisar superior clasa a II-a, a fost desfiintat, asa ca Petre Uciu, cel care il ocupa, nu a mai putut sustine concursul.
Comisarii declarati respinsi la concurs si carora le-au fost respinse si contestatiile se afla in proces cu forul de conducere al institutiei. Printre ei se numara si Lucian Boceanu, fost lider sindical. De altfel, dupa concurs au aparut suspiciuni care au pus la indoiala corectitudinea acestuia dupa ce mai multi lideri sindicali si-au pierdut locurile de munca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți