11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primari cocosati cu amenzi de Prefectura Olt

- Advertisement -

Am fost destul de ingaduitor cu dumnealor, le-am trimis circulara in aprilie, i-am avertizat ca s-a schimbat legea, ca trebuie sa aprobe trimestrial aceste executii, i-am tot pasuit cu trimestrul I. Nu fac un scop din a da amenzi, dar la localitatile acestea chiar nu s-a putut altfel. Legea este foarte clara si este in sarcina prefectului sa ia aceste masuri. Eu nu pot sa subscriu la un astfel de comportament. in conditiile in care eu te informez printr-o circulara ca legea s-a modificat si ai obligatia sa faci acest demers, revin si telefonic cu toti consilierii juridici care au in coordonare aceste activitati si totusi nu se intampla acest nimic, atunci eu trebuie sa iau masuri, pentru ca de nerespectarea acestei prevederi legale sunt direct raspunzator, a declarat prefectul Moisiu.
Astfel, primarii localitatilor Caracal, stefan cel Mare si Valeni au fost amendati cu suma de 10.000 lei fiecare, in timp ce edilul din Valea Mare a fost sanctionat cu 20.000 lei. Daca primarul din comuna stefan cel Mare a achitat deja amenda, edilii din Caracal si Valeni au contestat in instanta procesele verbale de contraventie, cauzele fiind inregistrate pe rolul Judecatoriei Caracal, avand termen de judecata pe 6 si respectiv 7 septembrie 2011.
Potrivit prefectului Moisiu, primarul din Valea Mare nu a achitat amenda, dar nici nu a contestat pana in prezent procesul verbal de contraventie, ultima zi pentru depunerea plangerii fiind 29 august 2011.

La Caracal este vorba despre o ambitie politica total aiurea

Leonid Moisiu a vorbit si despre problemele de la Primaria Caracal, unde ambitiile politice au lasat, timp de trei luni, orasul fara buget.
Vina primarului este ca isi permite sa convoace Consiliul Local in sedinta extraordinara desi legea spune foarte clar ca aceasta convocare se face lunar. Nu este la aprecierea primarului convocarea lunara a Consiliului Local in sedinta ordinara. Acolo, aceasta este esenta problemei. Domnul primar nu vrea sa convoace sedinta ordinara, consilierii care au majoritate la extraordinara nu vin. Este vorba despre o ambitie politica total aiurea, a afirmat prefectul judetului.

Primaria Priseaca, o alta problema

Tot in cadrul intalnirii de ieri prefectul a vorbit despre o alta primarie cu probleme, Priseaca, unde scandalul dintre primarul Gheorghe Florea si viceprimarul Nicolae Lutu pare fara sfarsit.
La Priseaca este un exemplu clar de iresponsabilitate a primarului, a Consiliului Local. Primarul si-a pus ambitia sa nu il puna pe domnul Nicolae Lutu pe functie, desi domnul Lutu are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. I-a platit o suma de bani si o sa-i plateasca pe toti pentru ca hotararea judecatoreasca, fiind definitiva, intr-un final va fi pusa in aplicare. Daca si-au propus sa blocheze comuna trei ani, de cand exista scandalul acela acolo, au reusit. Daca nici hotararile judecatoresti nu se respecta, atunci despre ce tara mai vorbim? Eu nu inteleg atitudinea acestui primar. Este ambitia dumnealui, dar o sa-l coste la un moment dat. Eu am discutat si cu unul si cu celalat, dar fiecare o tine pe a lui, a spus Leonid Moisiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți