10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dezastrul la bac continua: doar 169 de liceeni olteni au promovat in cea de-a doua sesiune de examene

- Advertisement -

in procente, doar 11,68% din liceenii olteni au promovat bac-ul in sesiunea care tocmai s-a incheiat. Potrivit rezultatelor oficiale transmise de reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean, in urma examenelor, din cei 1.918 candidati inscrisi, 1.447 s-au prezentat in salile de examen; 7 elevi au fost eliminati din examen pentru frauda; 169 de liceeni olteni au promovat bac-ul, cei mai multi obtinand note cuprinse intre 6 si 6,99 – 125 de elevi, urmati de 29 de liceeni care au luat note intre 7 si 7,99; doar doi candidati au luat note peste 8.

Geanina Pirvu: Nu ma astept la rezultate foarte bune

Parca anticipand rezultatele dezastruoase din cea de-a doua sesiune de bacalaureat, reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean au declarat ca nu se asteptau la o situatie mai buna decat cea din vara. Nu ma astept la rezultate foarte bune. La pregatirea suplimentara din vara participarea a fost slaba, elevii au dat dovada de lipsa de interes, au refuzat sa invete. Daca nu au invatat in 4 ani de zile, nu aveau cum sa asimileze totul acum. Cred ca este o realitate procentul de promovabilitate din sesiunea a doua, a declarat Geanina Pirvu, inspectorul scolar adjunct al IsJ Olt.

Contestatiile s-au depus in aceeasi zi in care s-au afisat rezultatele

Potrivit calendarului de desfasurare al examenului de bacalaureat de anul acesta, in aceeasi zi in care s-au afisat rezultatele, intre orele 16:00 si 20:00, elevii nemultumiti de notele obtinute au putut sa depuna contestatii. Potrivit reprezentantilor IsJ, lucrarile contestate vor fi recorectate in alt centru din tara, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 7 septembrie.

7 candidati, eliminati din examen pentru frauda

Desi supravegheati in permanenta de camerele video montate in sali, in cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2011, 7 liceeni au uitat de existenta acestora si au incercat sa fraudeze. Consecinta a fost eliminarea din sala de examen: 6 dintre acestia au fost eliminati la proba scrisa la limba si literatura romana, iar un candidat a fost scos din sala de examen unde sustinea proba la alegere a profilului si specializarii. Liceenii eliminati si-au pierdut dreptul de a mai sustine urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți