27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiscul a inregistrat o usoara scadere la incasari in august

- Advertisement -

Pe linia executarii silite, Fiscul local a emis peste 3.000 de titluri executorii pentru recuperarea a 25,86 milioane de lei debite si a aplicat 14 sechestre pentru bunuri mobile si imobile in valoare totala de 1,1 milioane de lei. De asemenea, DGFP Olt a recurs la aplicarea a peste 950 de popriri pe disponibilitatile din conturile bancare ale restantierilor, popriri care au cuprins 12,84 milioane de lei. Institutia care colecteaza venituri la bugetul de stat a mai aplicat peste 340 de popriri la terti in suma de 5,71 milioane de lei. Prin masurile de executare silita aplicate, in luna august 2011 au fost incasate creante bugetare in suma de 7,26 milioane lei, astfel: 1,90 milioane lei din popriri pe disponibilitatile din conturile bancare, 0,25 milioane lei din popriri la terti,
0,01 milioane lei din vanzari de bunuri si 5,10 milioane lei incasari dupa inceperea executarii silite, fara alte forme de executare.
Tot in perioada mai sus mentionata, la nivelul unitatilor fiscale au fost organizate 31 licitatii de vanzare a bunurilor sechestrate. in urma licitatiilor s-au adjudecat bunuri mobile in valoare de 13.950 lei, a declarat purtatoarea de cuvant a DGFP Olt, Mihaela Marinescu (foto).

Explicatii

Usoara scadere a incasarilor de luna trecuta este explicata de reprezentantii Fiscului local prin volumul mare de incasari din lunile precedente, cand perioada este asociata cu plecarea in concediu a multor angajati carora contributiile la stat le sunt retinute si virate, potrivit normelor legale in vigoare, odata cu plata indemnizatiei de concediu. Din acest motiv, lunile august si septembrie sunt deficitare in privinta realizarii planului la incasari. in luna iunie, Oltul s-a situat printre primele locuri pe tara la incasari, cu un procent de 117%. in iulie, procentul a fost de 119%. August este o luna mai dificila, tocmai din cauza ca au existat plati record in lunile precedente, cand oamenii intra in concediul de odihna – cu precadere cei care lucreaza in domeniul invatamantului. Pe total, insa, pe primele opt luni ale anului incasarile au un procent de 105%, a explicat un reprezentant al DGFP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți