18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

ANI, pe urmele afacerilor din Olt ale senatorului sova

- Advertisement -

Sursele citate mai spun ca sova nu si-a mutat in Olt doar respectiva firma, ci si datorii foarte mari la bugetul de stat.

Datorii de sute de mii de lei la stat, confirmate de surse, infirmate de sova

Vorbim de societatea profesionala cu personalitate juridica sova si Asociatii SPRL, specializata in insolventa si al carei sediu social a fost mutat, dupa ce Dan sova a fost ales senator in Olt, la Visina, localitatea de bastina a liderului PSD Olt, Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean. Transferul a fost facut pe un fond electoral: cum ar veni, am fost ales senator in Olt, contributiile catre stat tot in acest judet le platesc. Odata cu sediul firmei au fost transferate, insa, si datoriile acesteia. Este vorba de bani multi, foarte multi, nu va pot spune suma exacta ca as incalca legea, dar vorbim de ordinul sutelor de mii de lei. Anul acesta societatea a platit toate datoriile, cu tot cu penalitati si majorari de intarziere, si tot anul acesta societatea a disparut din peisajul economic al judetului, o fi transferat-o inapoi la Bucuresti. Banuim ca s-a cautat un pic de protectie in Olt, dar aici, cel putin din partea Finantelor, nimeni nu poate fi protejat, pentru ca la stat ai de platit – platesti. Nu poate fi nimeni protejat, a declarat un reprezentant al DGFP.
Senatorul PSD a infirmat ieri ca sova si Asociatii SPRL ar fi avut datorii la stat. Ce vreti sa stiti mai exact? Cine v-a informat in legatura cu datoriile acelea la stat v-a informat gresit. in ceea ce priveste informatia legata de ANI, este dreptul lor sa solicite informatii de oriunde vor, a comentat sova.
sova si Asociatii SPRL a avut sediul social in comuna Visina pana in luna martie anul acesta, cand firma a fost transferata la vechea adresa din Bucuresti, pe strada Aleksandr Sergheevici Puskin, la numarul 30.

Pacate vechi

in anii din urma numele senatorului PSD a fost un foarte dezbatut subiect de presa pe marginea contractelor pe care una dintre firmele de avocatura la care demnitarul era actionar le-a derulat cu statul. Potrivit mai multor publicatii, dar si infolegal.ro, in 2009 sova si Asociatii ar fi incasat ilegal sase milioane de lei de la Primaria Capitalei, in baza unui contract incheiat cu ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), contract considerat nelegal de Curtea de Conturi a Romaniei. in urma cu doua luni, mai multe televiziuni de stiri au relatat ca ANAF a trimis o sesizare Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, si cu senatorul Dan sova, sesizarea vizand contracte cu complexurile Rovinari si Turceni. stirea era data publicitatii dupa ce, in luna iunie, ziarul Adevarul publica un articol in care se relata ca sova si Asociatii ar fi incasat pe nedrept sume importante de bani de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, informatie confirmata de ANAF. Conform Adevarul, Agentia Nationala de Administrare Fiscala acuza Casa de avocatura sova si Asociatii ca ar fi obtinut contracte ilegale de la stat in valoare de peste un milion de euro, in perioada 2007 – 2008. Se vorbea de contracte subevaluate, acordate prin selectie de oferte, de plati ilegale in valoare de sute de mii de euro, de cate 27 de ore de munca pe zi facturate si platite pe numele unui singur avocat etc.
Spre deosebire de fosta casa de avocatura sova si Asociatii, societatea profesionala sova si Asociatii SPRL nu a excelat la capitolul profit. Potrivit declaratiei de avere a senatorului, societatea care opereaza in domeniul lichidarilor judiciare a inregistrat in 2010 pierderi de 27.000 de lei. si totusi, demnitarul sustine ca societatea nu a avut datorii acumulate la bugetul de stat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți