3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Firma de constructii a presedintelui PNL Slatina, amendata de Garda de Mediu

- Advertisement -

Reprezentantii Mediului urmau sa se documenteze asupra calitatii aerului in zona statiei de betoane a societatii din Slatina, in vederea derularii procedurii de control. Pentru aceasta fapta, unitatea a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 1,5 mii lei, conform art. 47, pct. 3, lit. a din OUG nr. 243/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Profi si Altur – usurate de 25.000 de lei

SC Profi Rom Food SRL a luat si ea amenda de la Garda de Mediu pentru ca nu a asigurat pentru consumatori posibilitatea de a se debarasa de ambalajele cumparate in magazinul din Slatina al societatii, fapta sanctionata de HG 247/2001 privind gestionarea deseurilor de ambalaje si a ambalajelor. Potrivit comisarilor de mediu, reprezentantii Profi erau obligati sa amplaseze in unitate recipienti pentru colectarea deseurilor de ambalaje pe categorii de materiale de ambalare (hartie si carton, materiale plastice, sticla, metale si lemn). Pentru ca factorii de raspundere nu au facut acest lucru, societatea a fost amendata cu 5.000 de lei.
Pentru ca nu a respectat obligatia de a furniza anual informatii privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, si SC Altur SA Slatina a fost sanctionata cu amenda in valoare de 20.000 de lei.
Comisarii Garzii de Mediu au dat, in total, 11 sanctiuni contraventionale, la plasa cazand si SC Caz – Transport SRL (amendata cu 2.000 de lei pentru incalcarea OG 195/2005), SC Product Nefer SRL Scornicesti (care va trebui sa dea statului 10.000 de lei pentru ca a cumparat deseuri de aluminiu fara a intocmi documente legale) si Eucasting SRL Scornicesti (amendata cu 7.500 de lei pentru nereguli la colectarea uleiului uzat). Garda de Mediu a mai impartit amenzi societatilor comerciale Agrogrand Serv SRL Ianca si Anaforest Verguleasa, ca si viceprimarului din Falcoiu, primarului comunei Draghiceni, Ion Paun, dar si Primariei Scornicesti, in majoritatea cazurilor pentru nereguli la capitolul mediu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți