9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Apa si canalizare in Cireasov, Saracesti, Satu Nou si Cotesti

- Advertisement -

Potrivit directorului sediului secundar al CAO, Florea Rata, locuitorii din cele 4 cartiere trebuie depuna pana in decembrie documentatia pentru obtinerea avizelor necesare, si ulterior pentru a incheia contractele de furnizare a serviciilor.

10 km de retea de apa si canalizare pe 18 strazi

Proiectul cuprinde extinderea retelei de apa si canalizare pe 18 strazi, respectiv Nordului, Ulmului, Magurii, Podgoriilor, Visinilor, Islazului, Ograzii, Vadului, Teodor Burca, Eroilor, Prunilor, Corcodusului, Salciilor, Zorilor, Lacului, Grigore Alexandrescu, Stejarului si Cotesti. Lucrarile se desfasoara in perioada august-decembrie; in acest interval, locuitorii care doresc sa realizeze lucrarile de bransare trebuie sa depuna documentatia necesara pentru obtinerea avizului de alimentare cu apa in vederea incheierii contractelor de furnizare a serviciilor, a declarat Florea Rata, directorul sediului secundar al CAO. Lucrarile pe retelele de canalizare se fac pe aproape 10 km, pe toate strazile mentionate, si cuprind si statii de pompare a apei uzate, statii impuse prin proiectare, din cauza geografiei terenului din acele zone. Retelele de alimentare cu apa se executa doar pe strada Cotesti, celelalte strazi fiind deja alimentate cu apa. Dupa finalizarea lucrarilor din cadrul proiectului, Primaria Slatina va trece la sistematizarea strazilor prin betonare si asfaltare, astfel incat pe o perioada de 10 ani, cat este garantia lucrarilor de sistematizare, nu se vor mai aproba solicitari de bransare la reteaua de apa sau racordare la canalizare, lucrari care impun spargerea strazilor. Facem apel la cei care locuiesc in zonele respective sau au constructii in executie sa isi realizeze si sa prezinte documentatia pentru obtinerea avizelor si incheierea contractelor de furnizare a serviciilor. Cei care nu se vor bransa la apa si canalizare in momentul executiei, risca sa nu poata avea acces la aceste retele pe o perioada lunga de timp dupa sistematizarea strazilor, a explicat Florea Rata.

Locuitorii trebuie sa suporte cheltuielile cu bransarea la apa

Potrivit directorului Rata, in cadrul proiectului, racordurile la canalizare se fac de catre firma ce executa lucrarile, iar cele la apa se suporta de catre proprietarii din zona. Racordurile de canalizare se executa de firma constructoare pana la limita de proprietate a imobilului, la fel ca si bransarea la reteaua de apa pe strada Cotesti, care se face tot de catre executant. Pe celelalte strazi, bransarea se face de fiecare solicitant pe cheltuiala proprie, a adaugat Florea Rata.
in momentul de fata, in cele 4 cartiere sunt bransate la apa doar 576 de locuinte.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți