23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 3000 de olteni au permise de port-arma

- Advertisement -

Scopul acestei actiuni este aplicarea vizei posesorilor de permise de arma si certificate de detinator (care atesta dreptul de detinere, port si folosire a armelor), eliberate sau vizate in anul 2006. Astfel, pentru a efectua vizarea permisului de arma, politistii B.A.E.S.P se vor deplasa in teritoriu, locatiile si perioadele fiind stabilite dupa cum urmeaza: in intervalul 20-23 septembrie la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S. ) -filiala Scornicesti; 11-14 octombrie la A.J.V.P.S. -filiala Corabia; 18-21 octombrie la A.J.V.P.S. -filiala Caracal; 1-4 noiembrie la Ocolul Silvic Draganesti Olt; 8-11 noiembrie la A.J.V.P.S. -filiala Bals; 21 noiembrie – 2 decembrie 2011 la A.J.V.P.S. – Slatina.
Toti posesorii de permise de arma si certificate de detinator eliberate sau vizate in anul 2006, trebuie sa trateze cu responsabilitate aceasta problema, pentru ca neprezentarea la viza duce la anularea dreptului de a mai detine arme, a precizat comisarul Viorel Radu, seful B.A.E.S.P Olt.

Bercea, posesor de permis de port-arma

Unul dintre posesorii de permise de port-arma din judet a fost si Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial. Politistii au dispus insa retragerea permisului de port-arma emis pe numele interlopului dar si a doua arme letale, intrucat acesta este cercetat pentru infractiuni cu violenta. Potrivit sefului B.A.E.S.P Olt, Bercea Mondial ar putea intra din nou in posesia armelor doar daca instanta va dispune acest lucru. Cand se va da solutia in dosar instanta va dispune confiscare sau restituire. Noi asteptam hotararea judecatoreasca. in situatia in care exista un certificat din care sa reiasa ca Sandu Anghel sufera de schizofrenie, atunci ii vom anula dreptul de detinere al armelor, a mai a adaugat comisarul Viorel Radu.

Potrivit comisarului Viorel Radu, in judetul Olt exista 2661 de detinatori de arme, dintre care 1623 detin arme letale iar 1038, neletale. De asemenea, exista si doua persoane, ambele din Caracal, care detin atestate de colectionar, dar si sapte posesori de pistoale de autoaparare cu glont. seful B.A.E.S.P a precizat ca majoritatea detinatorilor de pistoale cu glont din judet sunt politisti, neexistand cazuri de parlamentari sau primari care sa detina acest gen de arma.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți