20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bula a demisionat de la conducerea UNPR Olt

- Advertisement -

Deputatul Nicolae Stan, sau Bula cum il cunoaste toata lumea, si-a anuntat ieri demisia din functia de presedinte al UNPR Olt. Ce sau cine l-a suparat atat de tare incat de data asta vrea sa-si duca la capat amenintarea cu demisia, nu s-a sfiit sa spuna – principalul vinovat este Darius Valcov, dar o parte din vina o are si Gabriel Oprea, presedintele UNPR.
Unicul motiv pentru care am decis sa fac acest pas poarta un singur nume: Darius Valcov, primarul Slatinei si, din pacate, consider eu, presedintele PDL Olt, cu care nu am reusit, in ciuda nenumaratelor mele eforturi si incercari, de a intra intr-o colaborare fireasca si absolut normala. Consider ca solicitarea mea de negociere a protocolului PDL-UNPR Olt, dupa pozitii de egalitate, in ceea ce priveste institutiile deconcentrate, nu este una deloc exagerata, ci dimpotriva, pertinenta si obiectiva. (…) Din pacate, am primit din partea lui Darius Valcov nu doar un refuz total ci si numeroase jigniri la adresa mea si a colegilor din UNPR Olt, refuz nejustificat, exprimat inclusiv in fata presedintelui executiv al UNPR, domnul ministru Gabriel Oprea, a spus Stan. Pe acelasi ton indignat, deputatul a mai adaugat ca daca pana acum a tot tacut si inghitit, de-acum incolo nu se mai poate, pentru ca Valcov a umilit partidul, comparandu-l cu o broasca pe care o va inghiti PDL-ul. Mult-trambitata demisie este deocamdata numai din functia de presedinte, la care ar fi dispus sa revina cu o conditie. Eu am dat semnalul si nu ma mai intorc, decat in conditiile in care probabil mi-ar da 80% din deconcentrate, a declarat Stan. Dupa alte doua fraze insa s-a sucit iar, afirmand ca eu nu mai revin si daca nu se rezolva in maxim zece zile cu ce am cerut eu la intalnirea cu cei din conducerea centrala, imi dau demisia si din partid.

Atac la Oprea

Desi in comunicatul de presa prin care isi anunta demisia, Stan isi asigura colegii din judet si de la centru de intreaga sa consideratie, in conferinta de presa nu s-a sfiit sa-l critice pe Gabriel Oprea, inca seful sau pe linie politica.
sefii mei de la nivel national, probabil care v-ati uitat pe B1 aseara l-ati vazut pe domnul Gabriel Oprea, care a spus ca partidul nostru e un partid progresist, un partid pentru interesul national, ca daca nu eram noi, deputatii astia 30, s-alegea praful de tara… Eu am fost in cei 30, dar ati vazut ca eu am votat invers. Ca nu era pentru interesul national, era pentru interesul unui grup si-acolo. Cand a fost intrebat de Robert Turcescu de ce noi avem 30 de parlamentari si ungurii tot 30, si aia au vicepremier si ministri si aia pun piciorul in prag, li se da tot, inclusiv limba si judetele, domnul ministru seful meu de partid a declarat ca e in interesul national, dar interesul national probabil ca e decat pentru dansul, care e ministru, si restul… salut, a spus Stan. Acesta a precizat ca un alt motiv de suparare pe Gabriel Oprea este legat de candidatura lui stefan Parlea din partea UNPR la Corabia.
La intalnirea cu Darius Valcov, domnul presedinte al meu, Gabriel Oprea, a spus ca nu putem sa avem candidat la Corabia pe domnul Parlea pentru ca acolo e primar in functie si e al PDL-ului, a spus Stan, care a mai acuzat conducerea centrala a partidului ca nu a fost alaturi de UNPR Olt la matrapazlacuri si tot ceea ce face Valcov. Deputatul Nicolae Stan a precizat ca impreuna cu el si-a dat demisia si Marian Florescu, unul din cei doi prim vicepresedinti ai organizatiei.
Cel mai probabil, urmatoare aterizare politica a deputatului va fi in PSD, partid la care si-a mai anuntat si anul trecut intentia de a trece. Anuntul demisiei sale nu intamplator a fost facut cu o zi inainte de vizita lui Victor Ponta in judet, semanand cu ceva de genul sunt liber de contract si dispus la negocieri.

Din culise

inainte de conferinta de presa, Bula a convocat Biroul Permanent Judetean, sedinta transformandu-se intr-un veritabil circ, cu strigate, acuzatii, dar si lacrimi. Potrivit unor surse participante la sedinta, plangaciosul partidului a fost Alexandru Macesanu, induiosat pana la lacrimi cand a auzit ca ramane fara seful care ii promisese ca-l pune director la Hidroserv. Tot din culise s-a aflat ca demisia lui Marian Florescu a fost in stransa legatura cu discutiile aprinse din BPJ, propunerea deputatului Stan de a-l numi pe acesta interimar lovindu-se de impotrivirea vehementa a unora dintre cei prezenti. Cu riposte aprinse s-a soldat si propunerea unui apropiat de-al lui deputatului, ca in semn de solidaritate sa-si dea demisia cu totii din BPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți