10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scandalul fraudei de la stefan Protopopescu a reizbucnit: Minel Prina: Cred ca directoarea a fost pe mana cu cele doua angajate!

- Advertisement -

La inceputul acestui an, impotriva contabilei si secretarei scolii stefan Protopopescu din Slatina au fost demarate cercetari, cele doua fiind acuzate ca si-au insusit bani din salariile cadrelor didactice. Ancheta a batut pasul pe lor, dar scandalul a reizbucnit odata cu demiterea directorului scolii, Mihaela Pirna. Fosta directoare, citata de Adevarul de Seara, sustine ca singurul motiv pentru care nu mi s-a prelungit mandatul este ca am facut publice neregulile din scoala si am intreprins demersuri pentru pedepsirea infractorilor. Acuzatiile acesteia se indreapta impotriva lui Minel Prina, city-managerul Slatinei, care ar avea o legatura de rudenie cu secretara acuzata de furt. La randul sau, Prina o acuza pe fosta directoare de incompetenta, dar si de faptul ca ar fi fost pe mana cu cele doua angajate.
Toate aceste acuzatii pe care mi le aduce fosta directoare a scolii stefan Protopopescu sunt niste aberatii, se razbuna ca a fost demisa din cauza incompetentei. La inceputul acestui an dumneaei a venit si a spus ca a descoperit niste nereguli in contabilitate. Am trimis auditul acolo si s-au confirmat ilegalitatile comise de secretara si de contabila, motiv pentru care noi am dat mai departe catre Finante acest raport de audit, care urmeaza sa ia masuri si sa recomande ce trebuie facut. in paralel cu auditul de la Finante este o ancheta a Politiei Municipale. Nu cunosc care este stadiul in momentul de fata. Ce vreau sa spun este ca e o mare diferenta de la faptul ca nu a putut sa gestioneze o unitate de invatamant cu cativa salariati, pana la a spune ca a fost schimbata tocmai pentru ca as avea eu nu stiu ce rude pe acolo… Eu pe secretara scolii am vazut-o de trei sau patru ori in viata mea… Fosta directoare a fost schimbata din cauza incapacitatii sale de a gestiona o unitate scolara cu o mana de angajati. Pe langa faptul ca este ineficienta, pentru ca este inadmisibil ca la o unitate scolara cu elevii in vacanta sa platim 90 de milioane pe luna la apa rece, eu cred ca a fost pe mana cu cele doua angajate si a supervizat toata magaria care s-a facut acolo cu banii. imi pare rau ca am avut un astfel de director in fruntea unei institutii onorabile, care a scos foarte multi copii cu rezultate remarcabile si laud decizia primarului de a fi numiti directorii pe alte criterii decat cele politice, a spus Minel Prina.

Scandal si la Liceul Economic

Neregulile de la scoala stefan Protopopescu nu sunt singulare, sustine city-managerul Slatinei. Potrivit acestuia, un alt control se desfasoara la Liceul Economic. in momentul de fata avem in derulare un control la Liceul Economic, unde se pare ca fosta directoare a vandut fierul rezultat din casarea fostelor razboaie textile unei firme, bineinteles fara acordul Consiliului Local, desi Consiliul local era proprietarul si era absolut necesar acest aviz. Ramane ca auditul sa-si faca raportul si, in functie de ce descopera acolo, sa mergem mai departe cu plangere catre Parchet si Finante. Asta ca sa preintampinam cumva ca a fost schimbata ca nu i-a placut cuiva de ochii dansei. Toti care au fost schimbati, au fost schimbati pentru ca aveau niste referinte destul de proaste si nu au reusit sa-si gestioneze activitatea in unitatea de invatamant. Vrem performanta, trebuie sa avem directori performanti. Este un lucru simplu din punctul meu de vedere si trebuie sa-l aplicam, a spus Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți