11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bugete de austeritate la inceput de an scolar

- Advertisement -

Multi parinti spun ca in acest an au diminuat bugetele pentru rechizitele necesare unui copil la scoala. si nu este singurul an in care se intampla acest lucru; de cativa ani incoace, de cand criza economica se resimte cel mai puternic in veniturile unei familii, lista de cumparaturi la inceput de an scolar se tot micsoreaza. Parintii aleg sa isi dramuiasca si ultimul leu, iar cumparaturile se fac in functie de ofertele cu preturile cele mai avantajoase. in unul din centrele comerciale din oras, rafturile cu rechizite erau atent studiate de cateva mamici. E foarte greu la inceput de an scolar. Mi se pare ca de la an la an cresc toate preturile, iar salariile raman aceleasi, sau chiar scad. Am doi copii si amandoi sunt la scoala.

Pentru amandoi trebuie sa cumpar rechizite, ghiozdane, haine noi, si asta doar pentru inceput. Probabil o sa mai trebuiasca sa cumparam si manuale, dar asta pe parcursul anului. Nu avem ce face, copiii nu pot sa mearga la scoala fara toate lucrurile astea. Pana acum am cheltuit deja cateva sute de lei a spus una dintre mamici. Am facut o lista de cumparaturi pentru anul scolar si, la un calcul simplu, doar strictul necesar ajunge undeva la 200 de lei. Asta inseamna ghiozdan nou, cateva caiete, pixuri, un penar… Pe parcursul anului o sa cumparam si restul, dar acum ne-am limitat doar la ce trebuie pentru inceputul scolii, a explicat o alta mamica.
Daca in acest an parintii sunt mult mai cumpatati cand vine vorba de cumparaturile pentru inceputul scolii, de cealalata parte, rafturile magazinelor sunt pline cu produse pentru toate buzunarele.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți