4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Declaratii contradictorii pe marginea concursului directorilor de la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Desi aproape ca indeplineste conditiile unei simple formalitati, nefiind vorba de mai multi competitori pentru locurile scoase la concurs (doar omul si locul), concursul pentru ocuparea celor trei posturi din conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, cele de director medical, director financiar-contabil si director de ingrijiri medicale, nu a avut loc saptamana trecuta, cand fusese programat. Managerul spitalului, Nicu Vladu, sustine ca amanarea evenimentului a fost cauzata de absenta unuia dintre membrii comisiei de examinare, motivata de probleme de ordin personal. Concursul era programat pentru zilele de 5, 6 si 7 septembrie. Nu s-a intamplat nimic grav. Unul dintre membrii comisiei nu a putut sa participe. Concursul va avea loc in mod corect. Dosarele candidatilor au fost verificate, taxa de concurs a fost depusa, nu exista contracandidati, candideaza doar cei care sunt deja pe aceste functii, nu exista nici un fel de problema. Noi am facut public anuntul pentru inscrierea la concurs, se putea inscrie oricine care ar fi indeplinit conditiile legale, a declarat managerul unitatii sanitare.

De cealalta parte, presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, a declarat pentru Adevarul de Seara ca evenimentul care trebuia sa se consume in primele trei zile ale saptamanii trecute a fost amanat cu de la sine putere, pentru a da posibilitatea, odata in plus, eventualilor doritori sa se inscrie la concurs. Am anulat deocamdata concursul pentru cele trei posturi de conducere, urmand sa fie stabilite alte termene. Motivul este ca in ultima zi de inscriere am observat ca s-au inscris doar persoanele care ocupa in prezent aceste posturi. Saptamana ce vine ma voi intalni cu cadrele medicale din unitate pentru a le asigura de o transparenta totala a examenului. Acesta va fi fara politica. O sa fiu garantul ca examenul va fi transparent suta la suta, a precizat presedintele Paul Stanescu.
Pentru ocuparea celor trei posturi prin concurs s-au inscris doar cei care le-au asigurat functionarea pana acum: Romeo Stanculescu pentru postul de director medical, Valentina Nicolae pentru cel de director financiar-contabil si Laura Mihaela Sandu pentru cel de director de ingrijiri medicale. Candidatii vor fi supusi la trei probe: proba scrisa, sustinerea unui proiect si interviul. Pentru a fi declarati admisi, participantii trebuie sa obtina media finala cel putin 7, iar la fiecare proba minimum nota 6.
Dupa concursul pentru ocuparea posturilor din cadrul Comitetului Director urmeaza, potrivit reprezentantilor SJU, concursul pentru sefii de sectie, caruia ii va urma reorganizarea unitatii sanitare. Potrivit managerului Vladu, reorganizarea va debuta cu redimensionarea sectiilor pe criterii de performanta. Acest proces va impune si refacerea circuitelor medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți