9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politicienii au chiulit de la deschiderea anului scolar

- Advertisement -

Tunel de flori pentru boboci

La fel ca in fiecare an, ziua de ieri a fost deosebita pentru prichindeii care au imbracat pentru prima oara uniforma de scolar. Cu buchete de flori in manute, cu ghiozdanele mai mari decat ei, bobocii de la scoala Eugen Ionescu au pasit plini de emotie pragul scolii. Primul drum spre clasa I s-a facut sub un tunel de flori, cei care le-au urat bun venit si succes in drumul spre cunoastere fiind colegii de clasa a III-a. in clasele curate, abecedarul ii astepta cuminte pe banca, alaturi de dulciuri – un gest atent al dascalilor. Dupa ce au facut cunostinta cu invatatorii si s-a strigat catalogul, micii scolari au fost lasati de parinti sa se acomodeze cu noul lor statut, lucru care a adus lacrimi in ochii multora dintre ei.

Parada frezelor trendy la elevii mai mari

Primul clopotel din acest an a fost intampinat de elevii mai mari in maniera specifica adolescentilor de azi. Discursurile de la deschiderea anului scolar nu i-au impresionat deloc. Preocupati sa-si admire unul altuia freza trendy sau adidasii de firma, dadeau din umeri a lehamite cand venea vorba de manuale sau orar. Las’ c-avem destul timp si de astea, de maine incolo… Zi-i, ba, ce-a zis tac-tu cand te-a vazut cu tepi?, era subiectul conversatiei intr-un grup de adolescenti. Daca noile coafuri abordate de baieti in prima zi de scoala au facut senzatie, fetele par sa fie adeptele unor tinute decente, fara fuste mini sau abdomen la vedere. Cel putin in prima zi…

Teren de sport la Minulescu

Printre oficialitatile care au adresat cateva cuvinte ieri elevilor s-a numarat Minel Prina, city-managerul Slatinei. Prezent la Colegiul National Ion Minulescu din Slatina, Prina i-a asigurat pe elevi ca, incepand de anul viitor, isi vor putea desfasura orele de sport pe un teren modern.
Le-am promis elevilor ca la liceul lor va fi cel mai modern teren de sport din toate unitatile de invatamant din oras. Este poate o mica compensatie pentru faptul ca timp de trei ani au fost vitregiti din acest punct de vedere. Studiile de fezabilitate au fost elaborate, urmeaza licitatiile. Cel tarziu in luna mai a anului viitor terenul va fi gata, a spus Prina.

Colegiul Nicolae Titulescu a prins, din nou, viata

Noul an scolar a debutat la Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu cu emotii in randul micutilor care au pasit pentru prima oara in scoala si in cel al parintilor lor (mai ales), dar si cu Imnul Romaniei, intonat de un grup de eleve cu hartia in mana si cu textul exact: n-a lipsit substantivul propriu Traian, pe care cantaretul Marcel Pavel a uitat sa-l rosteasca pe National Arena, in deschiderea partidei de fotbal Romania – Franta. Debutul a fost marcat si de absenta discursurilor electorale cu care reprezentantii partidelor politice obisnuisera publicul prezent la aceasta manifestare anuala.
Asadar, in absenta unor asemenea discursuri cu miza, despre noul an scolar 2011-2012, ca si despre structura claselor din colegiu si a conditiilor educative de aici a vorbit directoarea institutiei scolare, Violeta Busuioceanu, care a prezentat si invitatii. Este vorba de inspectorul scolar Gabriela serban, care le-a vorbit elevilor si parintilor, printre altele, de noile conditii impuse de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) prin inspectoratele scolare pentru reducerea absenteismului si cresterea calitatii actului educational, de reprezentantii Politiei Slatina si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, agentul sef principal Marin Lica, respectiv plutonierul major George Ciopor. invatatorii si-au strigat, apoi, bobocii care, incolonati, au plecat, sub greutatea ghiozdanelor si catand din ochi parintii care-i insoteau, catre clasele de studiu. Unde, surprinsi, au primit, printre rechizite, bomboane si baloane.

– – –
Moment festiv, gandind dupa forma in care au fost asezate bancile si dupa multitudinea baloanelor colorate miscate de pasi si aer pe parchet, la clasa I a invatatoarei Daniela Petrescu. Zeci de blitz-uri ale aparatelor de fotografiat ii zapacesc pe micuti: parintii imortalizeaza in zeci de ipostaze unul dintre momentele cele mai importante din viata odraslelor imbracate pentru prima oara in uniforma de scolar. sedintele foto nu se mai sfarsesc, drept pentru care invatatoarea face apel la intelegere. Bobocii primesc un calduros bun venit si sfaturi de la doua colege mai mari, Miruna si Bianca, care au trecut pragul clasei a V-a si care, prin sinceritatea si candoarea cu care fac portretul invatatoarei, aduc in clasa o induiosare pe care o va fi simtit-o la maturitate si Mihail Sadoveanu pentru primul sau dascal, nemurit in naratiunea Domnu’ Trandafir si pe care o (re)traiesc din plin, se pare, si parintii. Dupa familiarizarea celor mici cu dascalul si clasa, parintii isi lasa odoarele pe mana celei care le va deschide ochii micutilor catre o alta lume, cu mult mai riguroasa decat universul parintilor si care face ca irepetabila copilarie sa se cearna incet catre trecut, dar fara de care viitorul lor nu se poate inchipui.

scoala Vlaicu Voda, in haine noi

Dupa trei luni de vacanta in care nu au avut grija lectiilor, cei peste 400 de elevi ai scolii Generale nr. 7 Vlaicu Voda din Slatina s-au intors ieri la cursuri. inca de la primele ore ale diminetii curtea institutiei de invatamant a fost luata cu asalt de sutele de elevi si parinti, care au tinut sa fie prezenti la festivitatea de deschidere. Dupa intonarea Imnului National, directorul scolii, profesorul Ioana Vladescu, le-a urat elevilor mult succes in noul an scolar si le-a vorbit despre proiectele de viitor ale unitatii scolare. Dupa o vacanta binemeritata si purtand in suflete culorile verii, ne reintalnim in prag de toamna cu bucuria reciproca a revederii, sa reinodam firul cunoasterii, dar si cu nadejdea ca vom avea parte de un an mai rodnic. Rezultatele obtinute in ultima perioada situeaza scoala Vlaicu Voda pe un trend ascendent si tinde sa redevina scoala de elita, prin aportul elevilor, parintilor, ajutati de un corp didactic de inalta tinuta profesionala, cu atitudine responsabila fata de misiunea pe care si-a asumat-o, cu tact, maiestrie pedagogica si atitudine empatica fata de elevi, a spus directorul Ioana Vladescu.
Cei mai emotionati au fost cei 42 boboci de clasa I care au pasit pentru prima data pe poarta scolii. Atat ei, cat si ceilalti elevi au fost primiti intr-o scoala cu adevarat moderna.
Unitatea de invatamant a beneficiat de sprijin financiar din partea Primariei Slatina, fiind reconditionata termic si estetic. De asemenea, holurile scolii au fost parchetate cu gresie, iar grupurile sanitare au fost reabilitate in totalitate. Cu fonduri extrabugetare au fost paluxate toate salile de clasa, a fost vopsit gardul scolii si au fost achizitionate perdele noi pentru holuri.

scoala de nivel european pentru elevii din Brebeni

An scolar inceput cu dreptul la Brebeni, unde copiii au pasit intr-o scoala reabilitata complet cu fonduri europene. Este vorba de scoala cu clasele I – VIII, a carei inaugurare a dublat semnificatia zilei de ieri. De la eveniment n-au lipsit reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean (IsJ), dar nici – evident – primarul comunei, Florentin Andronie, care le-a urat elevilor sa se bucure cu adevarat de noua lor scoala.

Construita in anul 1958, scoala avea nevoie de o reabilitare completa, iar acest lucru a fost posibil prin accesarea de fonduri europene. Este o zi istorica in viata comunei Brebeni, pentru ca eu consider ca acest edificiu este cel mai important edificiu inaugurat vreodata in comuna Brebeni. Cu totii stiti ca in 2008, cand mi-ati acordat increderea, prima mea promisiune a fost ca voi lucra pentru imbunatatirea si ridicarea calitatii invatamantului. Asa ca am inceput cu reabilitarea tuturor asezamintelor de invatamant, incepand cu gradinitele si terminand cu scolile. Aceasta scoala a fost modernizata, consolidata, extinsa, dotata; veti vedea ca in fiecare clasa avem laptop, LCD, videoproiector. Am pus baza pe dezvoltarea invatamantului in comuna noastra pentru ca noi sa gandim altfel, sa gandim racordati la realitate, sa nu mai fim dezbinati, sa nu ne uram intre noi. Nu am terminat totul, in spatele scolii se afla o baza sportiva care va fi finalizata, pentru ca elevii si tinerii din comuna sa se bucure de ea, si, de asemenea, caminul cultural, pe care la anul speram sa il terminam, a declarat primarul Florentin Andronie. Celor prezenti le-a vorbit si Cristina Mihut, inspectorul scolar pentru proiecte educationale din cadrul IsJ Olt, care i-a indemnat pe elevi sa nu uite ziua de ieri.

Structura anului scolar 2011-2012

Semestrul I, care a inceput ieri, se va incheia pe 23 decembrie. Prima vacanta, pentru elevii din clasele I-IV, va fi intre 23 si 30 octombrie, iar vacanta de iarna s-a prelungit cu o saptamana, incepand pe 24 decembrie si incheindu-se pe 15 ianuarie. Motiv de bucurie pentru elevi aduce si vacanta de primavara, intre 7 si 22 aprilie, prelungita tot cu o saptamana. Cursurile anului scolar 2011-2012 se vor incheia pe 22 iunie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți