18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Pompierii olteni isi sarbatoresc ziua. 163 de ani de la batalia din Dealul Spirii

- Advertisement -

Astfel, incepand cu ora 10:00, la sediul inspectoratului, precum si in cadrul tuturor subunitatilor si garzilor de interventie din judet vor fi organizate o serie de activitati sportive, dar si Ziua Portilor Deschise, la care sunt invitati sa participe locuitorii judetului.

Pompierii au dovedit pe timpul luptei din Dealul Spirii vitejie, curaj si dibacie in rezolvarea situatiilor de lupta, capacitate de rezistenta si spirit de sacrificiu in inegala confruntare cu trupele otomane covarsitoare. Recunoasterea faptului ca 13 Septembrie 1848 este unul dintre cele mai semnificative momente din traditiile de lupta ale armei pompierilor a fost unanima, indiferent de epocile istorice si regimurile politice prin care a trecut tara. Drept urmare, ziua de 13 Septembrie a fost sarbatorita dintotdeauna ca fiind Ziua Pompierilor din Romania, insa a fost legal oficializata dupa razboi.

Tot eroi pot fi numiti si pompierii militari din prezent care isi risca viata pentru a salva o alta viata. La nivelul judetului Olt, de la inceputul anului au fost salvate 35 de persoane, 81 de animale si bunuri in valoare de peste 15 milioane de lei in cele 2220 de interventii (stingere de incendii, asistari persoane, protectie civila, protectia mediului, salvari de animale si descarcerare).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți