21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal pe numele unui balsean pentru deseuri periculoase

- Advertisement -

Actiunea a avut in vedere modul in care sunt respectate prevederile legislatiei in vigoare de catre agentii economici inregistrati/notificati sa efectueze operatiuni cu substante chimice periculoase, precum si a altor nereguli ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sanatatea populatiei si mediul inconjurator.

in judetul nostru, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au efectuat controale in piete si targuri in scopul identificarii agentilor economici si a persoanelor fizice neautorizate, a traficantilor si prestatorilor de servicii care detin si comercializeaza ilegal substante si preparate chimice periculoase.
in cadrul actiunii au fost controlati 27 agenti economici ce utilizeaza substante si preparate chimice periculoase din totalul de 27 existenti pe raza judetului Olt. Cu aceasta ocazie a fost aplicata o sanctiune contraventionala la O.U.G. nr. 41/2007, si a fost intocmit un dosar penal, ne-a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
De asemenea, oamenii legii l-au identificat pe Gheorghe I., din orasul Bals, care a deversat mai multe deseuri pe un camp situat in comuna Barza. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor privind regimul deseurilor si privind protectia mediului.
Actiunea a fost organizata in colaborare cu specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca si specialisti din cadrul Garzii de Mediu Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți