4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scandal intre Inspectoratul scolar si Directia de Sanatate Publica

- Advertisement -

Scandalul a luat proportii publice ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de Mariana Gheorghe. Aceasta a subliniat ca unii medici din cadrul Directiei de Sanatate Publica ataca in mod voit Inspectoratul scolar, confundand problemele personale cu cele ale institutiei. Conform raportului DSP prezentat luna trecuta, nu mai putin de 250 de unitati de educatie ar fi neatorizate. sefa IsJ sustine ca reprezentanta DSP ar fi, insa, suparata pe inspectorat din motive personale.
A fost o discutie in Colegiul Prefectural (Dialog Social – n.r.) de luna trecuta legata de scoli autorizate si neautorizate, unde colega mea care a reprezentat institutia la intalnire a fost atacata, as putea spune, pe ideea ca foarte multe scoli nu sunt autorizate. Or, 70% din corpurile de cladiri in care se desfasoara orele au autorizatie, mai e un procent de 10% care au depus actele si sunt in curs de autorizare, dar nu au primit inca raspunsul, iar 20% sunt corpuri care nu au autorizatie: fie nu au apa curenta in corpuri, fie apa nu e buna, fie nu sunt imprejmuite cu gard, motive pentru care nu pot obtine autorizatia. I-am rugat pe directori sa gaseasca intelegere la primari, pentru ca doar cu ei pot sa rezolve aceste probleme, sa gaseasca fonduri sa rezolve problemele.

Dar mi-a parut destul de rau sa constat ca doamna Cinca, confundand nemultumirile personale cu alte probleme, a gasit de cuviinta sa se razbune cumva pe Inspectoratul scolar si sa dea niste date care nu erau reale: erau unitati de invatamant care erau desfiintate de un an de zile, iar dansa le punea pe lista celor care nu au autorizatie, sau unitati care aveau autorizatie, dar dansii au zis ca nu stiau ca au si le-au trecut pe lista celor cu probleme. De aceea, zilele urmatoare voi avea o intrevedere cu domnul director si am sa-l rog sa ne lase pe noi sa transmitem datele corecte pe care le avem din scoli legate de autorizari, a spus inspectorul scolar general. Mariana Gheorghe a afirmat ca, de fapt, Talia Cinca poarta ranchiuna pe IsJ din cauza ca fiul sau, profesor de educatie fizica, nu are ore in nici o unitate scolara. Nu e normal sa fim suparati – dansa are o suparare de 2-3 ani pe IsJ, si an de an ne-o tot aduce in fata, din cauza faptului ca baiatul dansei nu are ore de educatie fizica. Indiferent cat mi-ar fi de simpatica dansa sau baiatul, ca sa ai ore si sa ocupi o catedra de educatie fizica, trebuie sa iei minim 5 la un concurs de titularizare; daca in 4 ani nu a reusit sa obtina acel 5, nu pot sa ii dau acele ore de educatie fizica si mereu ataca si critica profesorii care primesc ore fara sa aiba master, iar baiatul sau, care are master, nu are ore pentru ca inspectoratul si ministrul nu ii dau. Nu pot sa ii dau ore daca nu are minim 5 la examenul de titularizare, si imi pare rau ca confundam problemele personale cu problemele institutiei, a explicat sefa IsJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți