8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

O noua delegatie americana, asteptata la Deveselu

- Advertisement -

O noua delegatie americana este asteptata la sfarsitul acestei luni la Deveselu, comuna olteana unde va fi amplasat scutul anti-racheta. Bucuros ca localitatea va inflori din punct de vedere economic, Gheorghe Beciu, edilul localitatii, vrea sa-i intampine pe americani cu un Bun venit in limba lor natala. Atat edilul, cat si alti localnici vor urma cursuri de limba engleza.

Secretarul de stat american Hillary Clinton si ministrul roman de Externe Teodor Baconschi au semnat marti acordul bilateral pentru amplasarea scutului anti-racheta la Deveselu, pas care va fi urmat de ratificarea acordului de catre Parlament. in perioada 24 – 30 septembrie, o delegatie a partenerilor americani, formata din specialisti, este asteptata la Deveselu pentru discutii cu autoritatile locale.
Vestea semnarii acordului il bucura pe Gheorghe Beciu, edilul comunei, hotarat sa invete limba engleza pana cand americanii se vor instala efectiv in localitate. impreuna cu el, alte cateva zeci de persoane vor urma in perioada urmatoare cursuri de limba engleza.
Acum aproximativ doua luni m-a sunat o fosta colaboratoare de-a mea, care a accesat fonduri structurale pentru un proiect. Mi-a propus sa devenim parteneri in acest proiect, pentru cursuri de limba engleza. Am acceptat, suntem deja parteneri si o astept sa vina la Deveselu, sa identificam grupul tinta. Este vorba de 30-40 de persoane, nu stiu exact in momentul acesta, pentru ca n-am definitivat toate detaliile. La curs vor putea participa numai cetateni cu domiciliul in Deveselu, sau care au activitate economica pe raza localitatii, a spus edilul. Printre cursanti se va numara si primarul, impreuna cu o parte din functionarii primariei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți