21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Primul Centru de Ocupare din sud-vestul Olteniei va functiona la Slatina

- Advertisement -

Centrul este rodul proiectului CORE – Corelarea fortei de munca cu cerintele pietei in regiunile Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest, implementat de Centrul de consultanta si management al proiectelor Europroject, in colaborare cu SC Pirelli Tyres Romania SRL, Prysmian Cabluri si Sistem SA, SC Alro SA, Institutul de Formare Economica si Sociala Cluj, Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si cu Fundatia Luigi Clerici din Italia. Proiectul implementat are ca obiectiv principal imbunatatirea competentelor somerilor din cele doua regiuni de dezvoltare in vederea facilitarii accesului la ocupare si a integrarii durabile pe o piata a muncii flexibila si inclusiva. Centrul de Ocupare Slatina este primul centru modern de profil din Regiunea Sud-Vest Oltenia si va contribui la imbunatatirea calitatii resurselo umane, atat la nivel regional, cat si la nivel national, a declarat Florin Jianu, presedintele CCMP Europroject.
Crearea acestui centru urmareste sa raspunda unor nevoi reale semnalate in sud-vestul Olteniei, cum ar fi combaterea somajului, formarea si adecvarea competentelor somerilor pentru a se integra si a ramane pe piata muncii, precum si cresterea si diversificarea posibilitatilor de furnizare a serviciilor de ocupare pentru someri, un deziderat suplimentar fata de posibilitatile deja existente, mai spune presedintele Europroject. Ce inseamna toate acestea? Vor fi furnizate somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca urmatoarele tipuri de servicii: job-club-uri in care vor putea sa beneficieze de informare si consiliere privind piata muncii, medierea muncii, punerea in legatura a somerilor cu angajatorii, consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri si formare profesionala prin intermediul cursurilor, a explicat Florin Jianu.
Centrul de Ocupare Slatina va fi inaugurat in 23 septembrie, incepand cu ora 10.00, pe strada Aleea Lalelelor, la numarul 2.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți