13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procesul camatarilor, amanat dupa ce Mafiotu a facut accident vascular

- Advertisement -

Ieri a fost programat un nou termen al dosarului in care Constantin Enache si alte 12 persoane sunt judecate pentru camatarie si santaj. Procesul a fost insa amanat din cauza ca liderul gruparii, Constantin Enache, a suferit un accident vascular ischemic. Incidentul s-a petrecut ieri dimineata, in jurul orei 03:00, in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, unde Enache se afla incarcerat de mai bine de o jumatate de an. in prezent, inculpatul se afla internat in Sectia de Neurologie a Spitalului Judetean Craiova.
Decizia de amanare a procesului i-a nemultumit insa pe ceilalti inculpati prezenti in sala de judecata. Ei au cerut ca procesul sa se desfasoare si in lipsa lui Enache. Pe domnul Constantin Enache l-a pedepsit Dumnezeu. Noi suntem inchisi aici din cauza lui. A facut Dumnezeu dreptate. Urmeaza altii acum. Sa se judece procesul si fara el, a spus Nicu Stoiculescu, unul dintre inculpati.
Daca moare Mafiotu, noi ce facem? Nu ne judecam pentru ca el este mort? Eu am patru copii acasa, care cersesc pe strazi ca sa se intretina. De 12 luni sunt aici si tot termene, termene, termene. Vrem sa se termine odata, a adaugat Tomi Danut Tudor, un alt inculpat.
in acest sens, magistratii Tribunalului Olt au solicitat o adresa de la Sectia de Neurologie a Spitalului Judetean Craiova in legatura cu starea de sanatate a lui Constantin Enache, pentru a putea stabili daca acesta va mai putea fi prezent la urmatoarele termene ale procesului.
Tot ieri, avocatii lui Viorel Mangaru si Iancu Stancu au depus cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, care se vor judeca la termenul urmator, respectiv 5 octombrie 2011.
De asemenea, instanta a dispus ca trei dintre martorii citati pentru termenul de ieri sa fie amendati pentru ca nu s-au prezentat. Ei vor fi adusi cu mandat la termenul urmator, tot atunci urmand a fi audiat si un martor cu identitate protejata.

Gruparea de camatari – un an dupa gratii

Una dintre cele mai puternice grupari de camatari din judetul Olt, condusa de Constantin Enache, a fost anihilata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pe 17 septembrie 2010. Oamenii legii au facut atunci 18 perchezitii in Slatina si in comuna Brebeni, in urma carora mai multe persoane au fost retinute pentru audieri. Potrivit procurorilor, liderul gruparii, Constantin Enache, le promitea victimelor sale acordarea de imprumuturi fara garantii si cu dobanda avantajoasa, respectiv 10-20% pe luna. Dupa contractarea imprumutului, dobanzile pretinse ajungeau insa la 100-300 % pe luna.
Printre cei ridicati de procurori s-au numarat Constantin Enache, politistii Marius Veteanu si Claudiu Pata, jandarmul Ionel Cozma, dar si Eugenia Radu, Iancu Stancu, Danut Tudor, Marin Stoiculescu, stefan Dinca, Marin Mihai, Adrian Motog, Giani Budor, Viorel Mangaru, Nicu Stoiculescu si Alexandru Rotariu. La scurt timp, jandarmul Nelu Cosma si Eugenia Radu-concubina lui Enache, au fost pusi in libertate de magistratii Curtii de Apel Craiova. Pe 2 iunie 2011, alti inclupati, Gigi Giani Budor, Claudiu Pata, Marius Veteanu, stefan Dinca si Marin Stoiculescu, au fost eliberati sub control judiciar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți