14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unda verde la angajari in primarii

- Advertisement -

in luna martie a acestui an, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in baza careia autoritatile locale care intampina dificultati in desfasurarea activitatii din cauza numarului redus de angajati pot face angajari pe posturile unice vacante.
Post unic este considerat cel ale carui atributii, prin continutul si natura lor, nu pot fi preluate de alt angajat sau, in cazul unui compartiment care are numai posturi vacante, un post va fi considerat unic si va putea fi ocupat.
Pana la ocuparea postului insa trebuie indeplinite o serie de formalitati. Primarul trebuie sa argumenteze si sa solicite prefectului demararea procedurii pentru primirea avizului favorabil de la Guvern, prin intermediul Ministerului Administratiei si Internelor. Dupa acest pas, primaria poate organiza concurs si aproba ocuparea postului.

Cele mai multe solicitari sunt la Draganesti-Olt

Potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Olt, patru primarii din judet au primit deja avizul Guvernului. Este vorba de Primaria Cungrea, pentru care s-a aprobat scoaterea la concurs a unui post de consilier juridic, Primaria Valea Mare, pentru un post de inspector de specialitate, Primaria Valeni a primit aviz pentru un post de sofer pentru transportul scolarilor, iar pentru Primaria Vulpeni s-a avizat un post de consilier juridic gradul profesional principal.
in curs de avizare la MAI se afla solicitarile altor opt primarii din judet. Este vorba de Primaria Cirlogani, pentru care s-a propus acordarea avizului pentru doua posturi aferente functiilor publice de executie – consilier si referent gradul profesional superior; Primaria Municipiului Slatina – Directia Administrarea Strazilor si Iluminatului Public, cu patru posturi aferente functiilor de executie contractuale, respectiv un post de consilier juridic gradul profesional II, un post de inspector de specialitate gradul profesional I, si doua posturi de
inspector de specialitate gradul profesional II.
in asteptarea avizului se afla si Primaria Plesoiu, pentru un post de guard (paznic) si doua de muncitori in cadrul serviciului canalizare – apa, precum si Primaria Colonesti, pentru un post de referent superior.
Pentru administratia publica din Draganesti-Olt s-a propus acordarea avizului pentru sase posturi, unul de consilier juridic debutant, iar restul de cinci pentru asistenti medicali in unitati scolare.
Celelalte trei primarii care asteapta unda verde de la Guvern sunt Grojdibodu – un post de guard si unul de muncitor in agricultura, Ianca – un post de consilier principal, unul de consilier asistent si un post de muncitor excavatorist si Orlea – un post de consilier debutant.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Prefecturii Olt, alte noua primarii din judet au solicitat deblocarea unor posturi. Este vorba de primariile localitatilor Dobroteasa, Ganeasa, Gavanesti, Izbiceni, Milcov, Obarsia, Radomiresti, Sprancenata si Strejesti, de la care se solicita date, pentru ca
documentatiile transmise prefecturii pentru obtinerea avizului de la Guvern sunt incomplete.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți