14.2 C
Slatina
luni,15 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sindicalistii BNS si Cartel Alfa vor picheta Ministerul Muncii pana in octombrie

- Advertisement -

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa si Blocul National Sindical au anuntat ca vor organiza, in perioada 21 septembrie – 1 octombrie, actiuni de protest si pichetari in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Negocierile pentru cele 40 sau 41 de sectoare de activitate nu au fost incheiate. Ele au inceput undeva in mandatul lui Botis, dar in mandatul lui Lazaroiu nu au mai fost continuate. Nu suntem de acord cu propunerea guvernului si ministerului iar termenul a expirat saptamana trecuta. Trebuia sa aiba loc niste negocieri, sa se adopte Hotararea de Guvern si sa se publice in Monitorul Oficial. Trebuie sa intervenim pentru ca angajatorii nu stiu unde sa-i incadreze si oamenii risca sa nu-si primeasca salariile, a declarat, pentru Mediafax, presedintele Filialei CNS Cartel Alfa Ilfov, Victor Grigorescu.
Confederatiile sindicale propuneau, in luna mai, impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate, ceea ce ar insemna ca in Romania ar putea exista 40 de salarii minime pe economie, cate unul pentru fiecare sector plus sistemul bugetar.
Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, declara atunci ca este posibil ca primele contracte sectoriale sa fie incheiate in toamna.
si secretarul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Adrian Izvoranu, declara ca la nivelul Uniunii Europene sunt 40 de sectoare de activitate, iar la nivelul Organizatiei Internationale a Muncii sunt 21 de sectoare, iar daca propunerea sindicalistilor va fi acceptata, Romania va avea, cu tot cu salariul minim pentru bugetari, 40 de salarii minime.
Potrivit acestuia, din punct de vedere numeric, cel mai mare sector de activitate este comertul, cu circa 700.000 de angajati, iar cel mai mic sector are aproximativ 35.000 de angajati.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți