17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Modificari la recensamantul populatiei

- Advertisement -

in a doua jumatate a lunii august si prima jumatate din septembrie s-a desfasurat actiunea de recrutare a recenzorilor si a recenzorilor-sefi, de catre comisiile locale din cele 112 localitati ale judetului. in intervalul 28 septembrie-14 octombrie vor avea loc 23 de serii de instruire efectuate de personal specializat al Directiei Judetene de Statistica (DJS); vor fi instruiti aproximativ 2.800 de recenzori si recenzori-sefi, in 6 locatii – Slatina, Caracal, Corabia, Bals, Draganesti-Olt, si Scornicesti – la care sunt arondate localitatile rurale apropiate fiecarui centru, a explicat Costel Mezdrea, directorul DJS Olt. Dupa instruire si testare va fi selectionat personalul si se vor incheia, prin Institutia Prefectului, conventiile civile de prestari servicii. Restul personalului admis ramane in rezerva Comisiei Judetene pentru Recensamantul Populatiei, a mai spus directorul DJS Olt.

Modificari la recensamant

Ultimele modificari aduse sunt reprezentate de sanctiunile prevazute pentru cetatenii care refuza sa dea datele cerute. Hotararea de Guvern a suferit unele modificari in sedinta de Guvern din 21 septembrie. Pricipalele modificari se refera la obligativitatea persoanelor de a declara datele cerute, iar pentru a evita rata de non-raspuns au fost introduse si sanctiuni contraventionale cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. La acest recensamant, datele sunt inregistrate pe libera declaratie, populatia trebuie sa stie ca datele sunt confidentiale, iar cine incalca confidentialitatea e supus rigorilor legii, a spus Costel Mezdrea.

Legitimatii speciale pentru recenzori

Potrivit directorului de la Statistica, recenzorii care ne vor bate la usa vor putea fi usor recunoscuti dupa legitimatiile speciale, stampilate de prefect, care este si presedintele Comisiei Judetene de Recensamant. Persoanele aflate pe teritoriul Romaniei care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitatea in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011. Rezultatele preliminare vor fi date publicitatii in primul trimestru al anului 2012, iar rezultatele finale in 2014.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți