10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elena Gherghina a demisionat de la conducerea Finantelor Publice Olt

- Advertisement -

Contactat ieri de Eveniment de Olt, secretarul general al PD-L Olt, Dan Balasescu, a confirmat si el informatia. Da, asa este, din informatiile mele doamna Gherghina si-a dat demisia din functie luni. Din cate stiu, deja a fost facuta o propunere la nivelul ministerului de resort pentru ocuparea postului ramas liber prin demisia doamnei Gherghina. in ceea ce o priveste pe dansa, am inteles ca i s-a dat posibilitatea sa opteze pentru un post de executie in cadrul institutiei, a declarat Dan Balasescu. Alte surse politice sustin ca au auzit de actul sefei de la Fisc chiar din gura ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
Gestul Elenei Gherghina vine pe un fond extrem de tensionat intre ea si subordonati cauzat de lipsa de comunicare. Demisia vine la aproape cinci luni de la declansarea unui scandal mediatic in cadrul caruia conducerea Fiscului local era acuzata ca ar fi fraudat bugetul statului prin returnari ilegale de TVA. Scandalul a fost extins prin acuzatii ulterioare de coruptie la adresa Elenei Gherghina. in miezul tensiunilor create in jurul numelui sau, Elena Gherghina a calcat pe bec savarsind si un fals in acte publice, inregistrand in fals un document de control al Camerei de Conturi in urma unei intelegeri cel putin ciudata intre ea si doi auditori ai Camerei de Conturi Slatina. intr-un interviu acordat in luna iulie de secretarul general al PD-L Olt, Dan Balasescu sustinea ca la nivelul conducerii DGFP Olt s-ar fi constituit un grup mafiot.
Elena Gherghina nu a putut fi contactata pentru o declaratie pe marginea informatiei potrivit careia ea a demisionat din functie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți