8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

sefi de sectii cu venituri de peste un miliard de lei la Spitalul Slatina

- Advertisement -

seful de la Medicina Legala, venituri de peste un miliard de lei vechi

intr-un top al veniturilor anuale incasate de la spital, pe primul loc se situeaza Radu Liviu, medic primar legist sef la Serviciul Judetean de Medicina Legala, care a castigat anul trecut 112.000 lei. Potrivit declaratiei de avere, medicul detine un teren intravilan si un apartament in Slatina, conduce o Skoda Octavia si are in cont doar 30.000 lei. Venitul anual al sotiei, medic primar la un dispensar scolar, a fost de 24.000 lei.
Pe locul urmator se afla Aliodor Madalin Ionila, medic sef la Anatomie Patologica, cu un venit anual de 100.876 lei. Declaratia sa de avere consemneaza o casa la Craiova, un autoturism Mitsubishi, un depozit bancar deschis anul acesta de 100.000 lei, dar si datorii de 27.500 euro si 88.000 lei.
Sotia, tot medic, a avut un venit anual de 35.000 lei.
La o diferenta de doar 100 de lei, locul trei al topului este adjudecat de Alina Chiriac, sefa sectiei ATI, care a castigat anul trecut 100.734 lei. La bugetul familiei a contribuit substantial si sotul, Gabriel Chiriac, seful sectiei Chirurgie generala, al carui venit anual de la spital a fost de 92.000 lei. in declaratiile de avere ale celor doi soti sunt consemnate doua terenuri intravilane in Slatina si Bragadiru, o casa in Slatina si un apartament in Bucuresti, o Dacie fabricata in 2005 si depozite bancare de aproximativ 36.000 lei. La asa venituri, nu este de mirare ca au reusit sa achite imprumutul de 40.000 de euro contractat in 2007. in plus, activitatea medicala prestata in cabinetele de la Promed le-a suplimentat veniturile cu cate 3.000 lei.
Un salariu anual de invidiat incaseaza si Petru Grigore, seful sectiei Psihiatrie – 84.000 lei. Medicul detine teren intravilan, apartament si casa la Craiova, apartament in Slatina, si a investit 24.000 euro intr-o asigurare de viata.

Sotii Simionescu, primul loc la capitolul proprietati

Un alt cuplu de medici cu venituri mari sunt sotii Aurelian si Livia Simionescu, sefii sectiilor Nefrologie, respectiv Dermato-venerologice, cu mentiunea ca banii lor nu provin numai din salariile de la spital. Potrivit declaratiilor de avere, cei doi medici detin trei terenuri intravilane in Slatina si Brebeni, un teren forestier in Teslui, doua apartamente si un spatiu comercial in Slatina, dar si un apartament in Bucuresti. Conturile si depozitele bancare insumeaza 157.000 lei, putin comparativ cu datoriile de peste 670.000 lei. Aurelian Simionescu a castigat anul trecut din salariul de la spital 69.000 lei, iar venitul sotiei a fost de 50.000 lei. inchirierea proprietatilor le-a adus un castig de 169.000 lei, iar cele sase societati la care sunt actionari au rotunjit veniturile familiei cu aproximativ 32.000 lei.

Mircea Andritoiu, seful sectiei Cardiologie, actionar la SCADT

O avere semnificativa a strans de-a lungul timpului si seful sectiei Cardiologie, medicul Mircea Andritoiu. Pe numele sau se afla un teren intravilan in Slatina plus alte trei terenuri in Gorj, patru apartamente in Slatina, cumparate intre anii 1992 si 2000, si un Ford fabricat in 2006. Medicul are o datorie de 40.000 lei, imprumut contractat anul acesta. Munca prestata la spital i-a fost remunerata anul trecut cu 40.000 lei, alti 10.000 lei provenind din activitati independente. Din declaratia de avere aflam ca este divortat, iar in declaratia de interese a consemnat 100 de actiuni la SCADT.

Renica Diaconescu si-a mai luat o masina

seful sectiei Cardiologie, medicul Renica Diaconescu, detine impreuna cu sotia un teren intravilan si o casa in Slatina, precum si un apartament in Bucuresti. La capitolul masini, Hyundai-ului fabricat in 2005 i s-a alaturat anul acesta un Ford Focus. Medicul are un depozit bancar de 6.600 euro, dar si un credit ipotecar de 92.000 euro. Venitul anual incasat a fost de 58.000 lei, iar sotia, angajata la DSP, a castigat 24.000 lei. Potrivit declaratiei de interese, Renica Diaconescu este vicepresedinte in Biroul Permanent Judetean al PSD Olt, membru in Societatea de Neurologie din Romania si in Societatea Europeana de Neurologie
Medicul Nicoleta Chitea, sefa sectiei Diabet zaharat, detine terenuri agricole in Colonesti, Bobicesti si Bals, doua case si o garsoniera in Slatina si Bals, iar la capitolul bunuri mobile figureaza un Matiz. Potrivit declaratiei de avere are datorii de 15.000 euro, iar venitul anual incasat de la spital a fost de 35.000 lei. Din activitatea prestata la cabinetul particular medicul si-a rotunjit veniturile cu aproape 36.000 lei, exact cat pensia anuala a sotului. Printre medicii cu stare se numara si sefa sectiei Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Ecaterina Iovu. Potrivit declaratiei de avere, aceasta detine un luciu de apa in Slatina si un teren agricol in Slatioara, doua apartamente si casa in Slatina, plus un apartament in Bucuresti, un Peugeot si un Volkswagen. La capitolul venituri figureaza salariul anual al medicului, de 30.000 lei, cel al sotului – 40.000 lei, plus banii obtinuti din chirie – 6.000 lei. Din activitati independente, cei doi soti au mai obtinut cate 5.000 lei fiecare.

Vladu, cel mai sarac din echipa de conducere

in ordinea functiilor, nu a averilor, continuam cu conducerea si descoperim ca managerul Nicu Vladu pare sa se inscrie in categoria saracilor. Declaratia de avere ne arata ca singurele sale proprietati sunt o casa la Caracal si un Audi A6 luat in leasing, iar veniturile realizate in ultimul an fiscal incheiat au insumat 46.000 lei. La bugetul familiei a contribuit si sotia, angajata a Spitalului Caracal, al carei salariu anual a fost de 41.000 lei. in declaratia de interese a managerului Vladu este consemnat si statutul sau politic – presedinte la PDL Caracal si vicepresedinte in Biroul Permanent Judetean al PDL Olt. Mult mai bine la toate capitolele sta directorul medical Romeo Stanculescu. Din declaratiile de avere ale acestuia si ale sotiei sale, Cornelia Stanculescu, medic sef al sectiei ORL, aflam ca detin un teren agricol si o casa la Iancu Jianu – mostenite, un apartament in Slatina si o garsoniera in Bucuresti, un autoturism Mitsubishi, conturi si depozite bancare de peste 130.000 lei, plus 26.000 lei – fonduri private de pensii. Din declaratia de avere a sotului lipseste mostenirea de la Iancu Jianu, dar apare in plus un Mercedes. Venitul anual incasat de Romeo Stanculescu a fost de 70.000 lei, iar cel al sotiei a depasit usor 56.000 lei.
Valentina Nicolae, directorul financiar contabil al unitatii sanitare, detine impreuna cu sotul un teren intravilan, casa, doua grajduri si sediu administrativ la Curtisoara, un apartament in Slatina si un autoturism Renault Megane. Potrivit declaratiei de avere, nu are bani in conturi, dar are datorii de 170.000 lei. Salariul incasat de la spital in ultimul an fiscal a fost de aproape 60.000 lei, la care se adauga un venit de 16.000 lei din activitatea depusa ca expert contabil, plus salariul sotului, medic veterinar la DSVSA Olt, de aproape 34.000 lei. Din activitati agricole, cei doi soti au mai obtinut putin peste 5.000 lei.
Din randul conducerii, ultima, dar nu cea din urma, este Laura Mihaela Sandu, directorul de ingrijiri medicale. Fara terenuri sau case pe numele sau, detine in schimb trei autoturisme – un Opel Corsa, un Volkswagen Golf si un Volkswagen Tiguan si o motocicleta Kawasaki. in 2010 a vandut un imobil in schimbul sumei de 200.000 lei, din care jumatate i-a depus la banca. La capitolul datorii figureaza un imprumut de 14.000 de euro. Venitul anual incasat a fost de 55.000 lei, plus 2.000 lei din activitati independente. Sotul sau, fost angajat al spitalului, a castigat in perioada ianuarie – mai 58.000 lei, dupa care, pensionar fiind, a avut un venit de 17.500 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți