10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elena Gherghina, despre demisia din fruntea DGFP Olt: Nu comentez

- Advertisement -

Surse din cadrul DGFP Olt au confirmat duminica informatia potrivit careia Elena Gherghina ar fi demisionat din functie luni, 19 septembrie, dupa ce fusese chemata la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cu trei zile inainte. Ea nu a confirmat ieri un asemenea gest, dar nici nu l-a infirmat.
Tot ieri a aparut si o alta varianta a plecarii Elenei Gherghina din fruntea DGFP: plecarea, prin detasare, pe un post de executie din cadrul ANAF Bucuresti. Este foarte posibil sa-si fi negociat plecarea din fruntea DGFP Olt, sa fi reusit acest lucru. Eu cam asa am auzit, ca asta ar fi varianta adevarata. Pleaca prin detasare, potrivit Legii functionarilor publici, si isi pastreaza astfel oportunitatea de a reveni pe functie aici, in judet. Castiga alegerile, sa zicem, USL, ea revine fara probleme de unde a plecat, a declarat ieri una din surse.
Potrivit articolului 87, alin. 2 din Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici, modificarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici de executie si functionarilor publici de conducere are loc prin delegare, detasare, transfer sau mutarea in cadrul altui compartiment sau altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice. Detasarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea functionarul public, pentru o perioada de cel mult 6 luni. in cursul unui an calendaristic un functionar public poate fi detasat mai mult de 6 luni numai cu acordul sau scris. Daca a reusit sa ajunga la o intelegere de aceasta natura cu cine trebuie, legea este de partea dumneaei. Vin alegerile, trec alegerile si dansa va actiona in functie de rezultate, a mai spus sursa citata. Postul vizat de sefa Fiscului local ar putea fi un loc caldut la Directia generala de administrare a marilor contribuabili.
Nici posibilitatea detasarii la Bucuresti nu a fost confirmata de Elena Gherghina. Dar nici infirmata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți