15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Saptamana Prevenirii Criminalitatii a debutat ieri la Slatina

- Advertisement -

in intervalul mentionat politistii vor desfasura o serie de activitati de prevenire structurate pe diverse domenii: prevenirea infractiunilor contra patrimoniului, delicventei juvenile si victimizarii minorilor, infractiunilor comise cu violenta precum si educatia rutiera. Aceste activitati au in vedere sensibilizarea cetatenilor cu privire la importanta prevenirii criminalitatii si la necesitatea adoptarii unei conduite antivictimale si antiinfractionale. Mi-as dori ca dupa aceasta saptamana, in care noi am concentrat o serie de forte in domeniul prevenirii criminalitatii, sa se observe o scadere a infractionalitatii, a precizat comisarul sef Ion Voicu, seful IPJ Olt. Acest eveniment este creat pentru promovarea conceptului de prevenire. Ne adresam unor categorii de cetateni care sunt mai vulnerabili la o anumita categorie de infractiuni, a adaugat comisarul Iulian Nicolae, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.
Prima zi a campaniei a debutat cu Ziua Portilor Deschise, actiune la care au participat zeci de elevi de la scolile din Slatina. Copiii au stat de vorba cu politistii, au admirat tehnica din dotarea acestora, iar la final au declarat ca vor sa devina politisti. Foarte frumos din partea dumnealor ca ne-au primit aici. Am fost si anul trecut si vreau sa mai vin. Mi se pare interesanta aceasta meserie si chiar as vrea sa devin politista, a spus una dintre eleve.
Un element de noutate al campaniei Saptamana Prevenirii Criminalitatii din acest an l-a reprezentat simularea unui furt din locuinte prin metoda prezentarii unor identitati false, in cartierele locuite in general de persoane varstnice. Actiunea a fost organizata cu ajutorul lucratorilor Serviciului Investigatii Criminale.
Ziua de astazi va fi dedicata prevenirii delicventei juvenile si victimizarii minorilor, actiune in cadrul careia va fi organizata activitatea intitulata Caravana filmului documentar-Prevenirea Criminalitatii in Imagini, unde sunt asteptati sa participe aproximativ 400 de elevi din unitatile de invatamant liceal din municipiul Caracal. Activitatea va fi sustinuta in incinta Casei Armatei din Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți