13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aparat de avocatul lui Mircea Basescu, Bercea ramane dupa gratii

- Advertisement -

Avocatul serban Calafus a reusit ieri sa uimeasca pe toata lumea dupa ce a afirmat ca a fost rugat de Mircea Basescu, fratele presedintelui, sa-l apere pe interlop. Domnul Basescu este nasul uneia dintre nepoatele lui Bercea. Eu si tatal meu suntem avocatii familiei Basescu de ceva timp, a spus avocatul, care a declarat ca a acceptat sa-l apere pe Bercea data fiind legatura, afinitatea dintre familia Anghel si familia Mircea Basescu.
intrebat de jurnalisti daca onorariul a fost cel care l-a determinat sa il apere pe Bercea sau faptul ca l-a rugat Mircea Basescu, avocatul a raspuns si, si.
Acesta a mai afirmat si ca a ramas placut impresionat de Bercea Mondial. Ma asteptam sa fie un altfel de client de etnie roma. Mi s-a parut chiar un tip care are o cultura, un vocabular. Este un personaj OK, peste media de IQ a cetatenilor de etnie roma. Acum este complet demoralizat, este la prima sa experienta cu inchisoarea, a adaugat Calafus.

Mircea Basescu neaga

La scurt timp dupa ce declaratiile avocatului au fost facute publice, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a infirmat totul. Acesta a declarat pentru Agerpres va renunta la colaborarea cu casa de avocatura Calafus si asociatii, daca aceasta nu lamureste public conditiile in care a ajuns sa-l reprezinte pe inculpatul Sandu Anghel.
in urma cu peste un an, am angajat casa de avocatura Calafus si asociatii, pentru a ma reprezenta in procesul de calomnie pe care l-am intentat jurnalistului Sorin Rosca Stanescu. in aceste conditii am colaborat cu avocatul Sorin Calafus, care s-a ocupat de acest caz. Astazi ( 27 septembrie- n.n.) am fost insa surprins neplacut de declaratiile tanarului serban Calafus, fiul avocatului cu care am colaborat, care, in calitate de aparator al lui Sandu Anghel, a insinuat numele Mircea Basescu in declaratiile oferite presei in fata Tribunalului din Craiova. Contractul meu de reprezentare cu casa de avocatura Calafus se refera strict la procesul cu Sorin Rosca Stanescu. in aceste conditii consider impardonabila si neprofesionala atitudinea tanarului avocat serban Calafus, care a incercat sa-si faca reclama vehiculand numele Mircea Basescu in acest caz. Atentionez pe aceasta cale firma de avocatura ca daca nu clarifica imediat, in mod explicit, natura relatiei profesionale cu Sandu Anghel, fara a lasa loc de dubii sau interpretari care sa ma plaseze in aceasta conjunctura, sunt dispus sa renunt imediat la serviciile lor – a declarat Mircea Basescu pentru Agerpres.

sapte luni in arest

Bercea Mondial a fost arestat pe 20 februarie 2011 dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes. Interlopul a fost trimis in judecata in luna aprilie pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor. De asemenea, in judecata au fost trimisi si Florin Anghel, zis Ambasador, fiul lui Bercea Mondial, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, dar si sotia interlopului, Fanica Anghel, zisa Stela, pentru instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si incercarea de a determina marturia mincinoasa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți