20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Politistii de la Ordine Publica si Circulatie, in subordinea primariei

- Advertisement -

Vestea pare sa-i fi luat prin surprindere pe liderii sindicali, desi zvonuri pe aceasta tema circula de ceva vreme. Ce se va intampla cu politistii, daca vor fi preluati cu totii, cum vor fi platiti sau ce statut vor avea sunt intrebari la care deocamdata nimeni nu pare sa detina un raspuns cert.
Este o discutie de principiu care trebuie sa se concretizeze in acte normative. Daca aceste atributii trec de Politia Locala, aflata in subordinea primariei, politistii vor fi platiti de la bugetele locale, a declarat prefectul Leonid Moisiu. Catalin Marinescu, liderul filialei Olt a SNPPC, este insa de parere ca primarii nu vor putea sustine un asemenea efort financiar.
Nu cred ca primarii vor accepta, pentru ca se pune problema ca politistii vor fi transferati, dar vor fi salarizati de catre primarii, care nu vor avea de unde sa-i plateasca. Primarii cunosc imposibilitatea unui astfel de demers.
Este totusi o discutie prematura, dar daca lucrurile continua in ritmul acesta, cred ca Ministerul de Interne va deveni un serviciu de politie. Ordinea publica si Circulatia reprezinta aproximativ 60% din efective la nivel national, nu cred ca va mai ramane minister in cazul acesta. Ce mai ramane – Judiciarul, Criminalistica, Combaterea Crimei Organizate… despre Contabilitate, Logistica si celelalte umbla zvonul ca vor fi externalizate, de Economic se aude tot asa, un zvon, ca trece de Garda Financiara, si asa mai departe… Nu stiu ce se vrea pana la urma, a spus liderul sindical, care a mai precizat ca nu vede cum poate fi Politia Nationala subordonata Politiei Locale.
Decizia CSAT ii bucura pe reprezentantii Primariei Slatina. Nu cunosc detalii, nu pot sa spun decat ca se incearca sa se dea puteri mai mari Politiei Locale, aflata in subordinea primariei. Deocamdata nu stim mai multe. Probabil, daca sunt detasati, vor fi platiti asa cum se procedeaza si in cazul celor pe care-i avem la la Evidenta Populatiei, adica noi platim salariile la nivelul functiei in consiliul local, iar diferenta o plateste Ministerul. Pentru mine este o veste buna, pentru ca nu ai cum sa faci ordine intr-un oras pe care il gestionezi si porti responsabilitatea, dar conducerea apartine de altcineva, cu alte viziuni, asupra caruia nu ai nici o parghie sa-l coordonezi sau sa-l tragi la raspundere. Din punctul meu de vedere, asta trebuie sa se intample, a spus Minel Prina, city-manager-ul Slatinei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți