2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Biserica Sfantul Nicolae din Perieti va fi resfintita duminica

- Advertisement -

Evenimentul este prilejuit de finalizarea refacerii lacasului de cult la capatul a patru ani de lucrari finantate din fonduri publice. in afara de refacerea constructiei, care a constat in intarirea structurii de rezistenta, tencuieli interioare si exterioare si repictarea peretilor, in curtea bisericii au fost ridicate o capela mortuara, o sala de mese cu bucatarie si cancelaria parohiala, intreaga investitie ridicandu-se la 400.000 de lei, parte de la Secretariatul de Stat pentru Culte, in baza unui proiect aprobat in urma cu patru ani, parte din fondul de rezerva bugetara a Guvernului Romaniei. De asemenea, si enoriasii din parohie au donat aproximativ 20.000 de lei. Suntem multumiti de cum au decurs lucrurile cu aceasta investitie, finantata cu 350.000 de lei de catre Guvernul Romaniei si cu 50.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte. De asemenea, si enoriasii nostri au contribuit cu circa 200 de milioane de lei vechi pentru ca biserica sa arate asa cum arata acum. Sa mai spunem ca si la autoritatile locale am gasit usa deschisa, Consiliul Local aproband dotarea bisericii cu centrala termica, precum si ridicarea gardului dinspre strada. Eu multumesc tuturor factorilor care si-au plecat urechea la rugamintile noastre, autoritatilor si enoriasilor nostri ale caror gesturi sunt contabilizate spiritual, este stiut, de Dumnezeu. Speram ca duminica, incepand cu ora 08.00, la resfintirea bisericii noastre sa participe cat mai multa lume, pentru ca este un eveniment important in viata spirituala a comunitatii noastre, declara preotul paroh al bisericii, Nicusor Diaconescu.
La resfintirea lacasului bisericesc sunt asteptati sa participe prefectul Leonid Moisiu, subprefectul Jenel Copilau, primarul comunei Perieti, Ion Luta, reprezentanti ai Consiliului Local, dar si oficialitati de la Bucuresti.
Biserica cu harmul Sfantul Nicolae din Mierlestii de Sus a fost ridicata in 1810, prin grija si cu staruinta preotului Draghici. Lucrari de tencuiala si zugraveli s-au mai facut in 1855, pe cheltuiala preotului Draghici Duhovnicul si a unui enorias, Draghici Gabunea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți