10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Agora non-violentei Andrei la Slatina

- Advertisement -

Agora non-violentei Andrei de la Slatina s-a consumat aseara pe platoul Casei de Cultura a Tineretului si a demarat cu un spectacol sustinut de tineri din Dolj si Olt a caror valoare a fost confirmata in mai multe concursuri nationale si internationale.
Slatinenii s-au bucurat de muzica usoara, folclorica, folk, dans modern, iar tinerii voluntari si-au menifestat mesajul impotriva violentei
Agora nonviolentei Andrei este o actiune inclusa in proiectul Andrei si reprezinta o forma de manifestare a tinerilor impotriva violentei prin arta, muzica si sport.
Proiectul Andrei a fost initiat in urma tragicului eveniment de anul trecut, care l-a avut victima pe Andrei Goreci, unul dintre voluntarii institutiei. Acesta a murit in 7 octombrie, in timp ce se indrepta spre scoala, cand a incercat sa aplaneze conflictul dintre niste tineri, spiritul sau civic trecand peste grija pentru propria-i viata. Andrei participase la proiecte locale, nationale si internationale prin care s-a militat impotriva discriminarii, drogurilor si violentei.
Cum numarul violentelor creste ingrijorator in Romania, Directia Judeteana de Tineret si Sport Dolj a identificat necesitatea implementarii unui proiect care, pe de o parte, sa traga un semnal de alarma asupra fenomenului violentei, iar, pe de alta parte, sa ofere exemple de tineri implicati in viata comunitatii, prin participarea lor la actiuni de combatere a comportamentelor violente.
in semn de recunostinta pentru felul in care Andrei Goreci s-a implicat in proiectele comunitatii, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj a considerat necesar instituirea premiului Andrei, ca mijloc de recompensare a tinerilor activi din comunitatea doljeana si inaugurarea spatiului Agora non-violentei Andrei in cat mai multe localitati din Romania.
Pana in prezent, acesta a fost inaugurat la Craiova, Orsova si Targu Jiu.
Proiectul <> a avut un puternic impact si ecou in randul comunitatilor unde a fost promovat si constituie un exemplu de buna practica in ceea ce priveste participarea civica a tinerilor. Voluntarii DJST Dolj si alti tineri activi ai societatii civile au participat in 20 septembrie 2011 la judecarea ultimului termen din procesul lui Andrei Goreci, la Curtea Suprema de Casatie si Justitie, a spus Marius Silvian Dan, directorul DJST Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți