21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

De la Consiliul Judetean, un nou teren pentru Dobra

- Advertisement -

Consilierii judeteni au aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, trecerea unui teren din domeniul public in cel privat al judetului Olt, in scopul concesionarii acestuia, fara licitatie publica, societatii comerciale Top Turism Intermed – hotelul Bulevard Prestige. Proiectul a fost initiat de Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, la solicitarea patronilor care vor sa extinda parcarea hotelului. Cum in ultima vreme in CJ domneste armonia intre partide, proiectul a fost aprobat fara nici un fel de probleme. in schimbul sumei de 70.325 euro, fara TVA, consilierii judeteni au aprobat concesionarea pe 49 de ani a terenului situat in imediata apropiere a Prefecturii Olt. Scenariul improprietaririi familiei Dobra pare sa se repete, pentru ca documentele din arhiva CJ demonstreaza ca de la concesionare la vanzare nu mai este decat un pas.

Concesionarea, prim pas spre vanzare

Prima solicitare de concesionare a unei bucati de teren din domeniul judetului pentru hotelul Bulevard Prestige dateaza din 2008, pe vremea cand presedinte al Consiliului Judetean era Jenel Copilau. Potrivit hotararii nr. 62 din 2008, Dobra a obtinut atunci concesionarea fara licitatie publica a unei suprafete de 211,55 metri patrati pentru amenajarea unei parcari cu 12 locuri si a unei alei pietonale pentru acces la restaurantul hotelului. Durata concesiunii a fost de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii, la pretul de 196.931 euro. Un targ avantajos, s-ar putea spune, pentru bugetul judetului, dar nu toata lumea a fost de aceeasi parere. Cateva luni mai tarziu, odata cu schimbarea survenita in conducerea CJ, s-a schimbat semnificativ si contractul de concesionare. Noul presedinte, Paul Stanescu, impreuna cu alesii judeteni au anulat hotararea 62 si au decis in schimb concesionarea unei suprafete de 541,80 metri patrati, tot pe 49 de ani, la un pret mult mai mic – 86.146 euro. Anii au trecut, relatiile au devenit probabil mai stranse intre parti, si in 2010 acelasi Paul Stanescu aproba impreuna cu consilierii vanzarea terenului concesionat in 2008. Pretul, fireste, avantajos pentru cumparator – 76.936 euro. Interesanta logica factorilor de decizie in acest caz – daca terenul ar fi ramas concesionat si dupa cei 49 de ani ar fi reintrat in patrimoniul judetului, valora 86.000 de euro, prin vanzare ii scade valoarea la 76.000 euro. Noua concesionare, pe acelasi tipar, pare sa urmeze pasii spre vanzare. Ramane de vazut probabil doar la ce pret se va face…

O mana spala pe alta?

Despre Gheorghe Dobra s-a vehiculat zvonul ca ar fi fost unul dintre cei care au sustinut financiar campania electorala a lui Paul Stanescu in 2008. Apropierea celor doi a fost mult mai vizibila anul trecut, la Sarbatoarea painii de la Scornicesti, discutiile private in care s-au adancit dand nastere speculatiilor potrivit carora boss-ul de la Alro s-ar fi decis sa-si faca intrarea in politica, vizand un mandat de parlamentar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți