14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de controale si amenzi de zeci de mii de lei de la comisarii Garzii de Mediu

- Advertisement -

Pentru ca a depozitat, la intrarea in depozitul de deseuri al orasului Bals, 20 de metri cubi de zgura provenite de la SC Termex SA fara documente de provenienta si fara buletine de analiza, SC Salubris SA a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 5.000 de lei.
De 1000 de lei a fost usurata si Primaria Caracal. Autoritatea administratiei publice locale Caracal nu a constituit registrele locale ale spatiilor verzi de pe raza municipiului, pe baza normelor tehnice aprobate prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, cu avizul ministrului Mediului si al ministrului Administratiei si Internelor, in termen de un an de la elaborarea si publicarea acestora, respectiv in baza Ordinului Ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei nr.1549/2008 privind aprobarea Normelor tehnice pentru elaborarea Registrului local al spatiilor verzi, modificat prin Ordinul Ministrului Administratiei Publice nr. 1466/2010. Pentru aceasta fapta, contravenientul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1000 lei, conform art. 23, alin. 1, lit. a din Legea nr. 24/2007, republicata, sustine seful Garzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacsa.
Primarul comunei stefan cel Mare a intrat si el in vizorul comisarilor si a fost amendat pentru ca nu a organizat actiuni de control pentru verificarea respectarii de catre cetatenii localitatii a obligatiilor ce le revin privind pastrarea curateniei. La data controlului s-au constatat depozitari necontrolate de deseuri in afara punctului de depozitare inchis <>, pe o suprafata de circa 80 mp. Pentru aceasta fapta, primarul comunei stefan cel Mare, dl. Magureanu Marius, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 500 de lei, mai spune Gheorghe Neacsa.
Reprezentantii Garzii de Mediu au sanctionat contraventional si doua persoane fizice pentru incalcari ale legislatiei care reglementeaza depozitarea deseurilor. Primaria Draganesti-Olt a scapat doar cu avertisment dupa ce comisarii de mediu au stabilit ca nu a asigurat din terenul intravilan o suprafata de spatiu verde de minim 20 mp/locuitor si nu a intocmit, in termen de 90 zile de la data intrarii in vigoare a OUG nr. 114/2007, un Program in care sa fie evidentiate etapele de realizare a acestei obligatii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți