12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ramiro nu s-a prezentat la procesul in care este judecat pentru ucidere din culpa

- Advertisement -

Primul termen al procesului in care fostul liberal Ramiro Vasile este judecat pentru uciderea din culpa a jandarmului Cristinel Voicu a fost amanat ieri din lipsa de procedura. Ramiro nu s-a prezentat la proces si nici nu a avut un aparator ales. El a depus la dosar o cerere de amanare a judecarii cauzei pentru a-si angaja un avocat. Mai mult, fostul liberal vrea ca dosarul sa fie stramutat la inalta Curte de Casatie si Justitie. in schimb, in sala de judecata au fost prezenti Stela, Florian si Florentina Voicu, parintii si sora jandarmului, care au declarat ca se asteptau ca Ramiro sa nu fie prezent in sala de judecata. Eu ma asteptam sa nu vina la proces. Chiar eram convinsa de lucrul acesta. El tot incearca sa traga de timp. Acum am inteles ca a cerut ca procesul sa fie mutat la Bucuresti, la inalta Curte de Casatie, ne-a declarat Stela Voicu, mama jandarmului.
Urmatorul termen al procesului se va judeca pe data de 24 octombrie 2011 la Judecatoria Slatina.
Fostul presedinte al TNL Slatina a fost trimis in judecata doar pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa nu si pentru conducere sub influenta alcoolului, si asta dupa ce rezultatul recalcularii alcoolemiei l-a scapat de incadrarea faptei ca infractiune.
Imediat dupa accidentul petrecut in noaptea de 18 spre 19 septembrie 2010 in urma caruia tanarul jandarm Cristinel Voicu, in varsta de 22 ani, si-a pierdut viata, Ramiro Vasile a fost testat cu etilotestul, rezultatul acestuia indicand o alcoolemie de 0.48 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. Probele de sange recoltate in aceeasi noapte au indicat o alcoolemie de 1.18, insa rezultatul recalcularii l-a scos pe Ramiro basma curata, acesta scazand la 0.30 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți