13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Desecretizare la AJOFM Olt

- Advertisement -

Asta in masura in care ambele parti semnatare ale contractelor vor fi de acord cu o clauza in acest sens. Am sa vorbesc cu managerii de proiecte sa se ocupe de aceasta problema. Vom incerca sa impunem o clauza in contracte potrivit careia contractele de achizitie publica sa poata fi facute publice pe pagina de Internet a institutiei noastre. imi pare rau ca nu m-am gandit de la bun inceput la asta, pentru ca astfel nu mai era o problema acum. Oricum, cine ne solicita informatii cu privire la contracte, noi le furnizam. Solicitare scrisa si gata, nu avem nimic de ascuns, a declarat Cirloganu.
in jurul persoanei directorului AJOFM Olt s-au nascut suspiciuni dupa ce secretarul general al PD-L Olt, Dan Balasescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca la AJOFM s-ar fi constituit un grup menit sa mulga din derularea fondurilor europene. La intalnirea cu presa care a urmat acuzatiilor, Cristinel Cirloganu a adus si managerii proiectelor pe care institutia le deruleaza cu fonduri europene.

Proiecte

in prezent Agentia are in derulare doua proiecte europene finantate prin POSDRU (Programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane), ambele pentru formarea profesionala a someri si pentru facilitarea accesului spre locurile de munca. Proiectul <> are o valoare totala de 6.745.505 lei, din care 5.707.831 de lei reprezinta finantare europeana. Obiectivul proiectului este combaterea saraciei extreme in randul somerilor tineri si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca proveniti din mediul rural. La cursurile organizate in cadrul proiectului s-au inscris 196 de persoane, cursurile fiind absolvite de 184 de oameni. in cadrul proiectului au fost consiliate si orientate catre accesul pe piata muncii 786 de persoane. Pana la aceasta data au fost depuse trei cereri de rambursare, din care pana acum au fost validate primele doua si rambursate in procent de 99,44%, respectiv 1.215.392,73 lei. Cea de-a treia cerere de rambursare a fost depusa in data de 19.09.2011 la OIR POSDRU SV Oltenia si se afla in verificare, a specificat Maria Puscas, managerul de proiect.
Un alt proiect finantat prin acelasi proiect se refera la cai de formare si ocupare in sectorul turismului alternativ, in valoare totala de peste 20,7 milioane de lei. Potrivit managerului de proiect, Maria Mitrache, proiectul se afla la inceput si are drept scop general facilitarea si cresterea accesului pe piata muncii pentru persoanele aflate in cautare de locuri de munca, dar cu situatie dificila in privinta statutului profesional.
De precizat ca in ambele proiecte unele achizitii s-au facut sau urmeaza sa se realizeze prin licitatie, dar si prin achizitie directa.
Daca reprezentantii AJOFM se vor tine de cuvant, toate aceste cheltuieli, dar si cele care nu implica fonduri europene, vor putea fi consultate pe site-ul institutiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți