23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aparatura medicala de la Niguarda pentru Spitalul Judetean Slatina

- Advertisement -

Gazdele le-au multumit oaspetilor, oaspetii au promis continuarea sprijinului de care se bucura Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Cu o parte din aparatura medicala donata alaturi, oficialitatile romane au dat garantii ca aparatele vor intra foarte repede in functiune. Este vorba, printre altele, de aparate pentru terapie intensiva si subintensiva, aparate care monitorizeaza pacientii aflati in stare critica, aparate care mentin la parametri normali partile vitale ale pacientilor, electrobisturiuri etc. Toate acestea au fost folosite pana in urma cu o luna la spitalul milanez si sunt in perfecta stare de functionare, asigura medicii de la Niguarda. Donatia este parte integranta dintr-o colaborare menita sa duca la modernizarea spitalului slatinean. La intalnirea cu presa au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean, Paul Stanescu, primarul Slatinei, Darius Valcov, directorul general al Pirelli Romania, Giuseppe Cangelosi, reputatul neurochirug Ezio Crippa, director general IMSAS, si Vicenzo Rapisarda, directorul Centrului de Chirurgie Plastica din cadrul spitalului din Milano.

Pentru spital se va cheltui un milion de euro pana la sfarsitul anului

Paul Stanescu a reiterat fata de prietenii nostri italieni ca pe agenda administratiei publice judetene spitalul slatinean figureaza ca prioritate zero, pentru modernizarea caruia se vor cheltui, intr-o prima etapa, pana la sfarsitul acestui an, un milion de euro. Potrivit primarului Darius Valcov, strategia de modernizare a unitatii sanitare prevede cheltuirea a cinci milioane de euro, suma provenind de la ambele administratii in parti egale. Valcov a mai explicat si de ce urmarile auditului realizat anul acesta de specialisti italieni la nivelul spitalului nu s-au facut inca simtite, desi evaluarea unitatii sanitare timp de trei luni a lasat propuneri si masuri clare pentru imbunatatirea calitatii actului medical. Nu avem decat un director care ocupa aceasta functie in urma unui concurs. Ceilalti directori si sefii de sectii nu au la baza concurs, lucru care ii face poate sa nu-si asume foarte mult responsabilitatile. in cel mai scurt timp va fi organizat concursul pentru directorul medical si pentru cel de ingrijiri medicale, apoi vor da concurs si sefii de sectii. Odata avand functii cu concurs, fiecare isi va asuma mai mult responsabilitatea si se va putea lucra mai bine. Vor veni cu strategii proprii si se va da curs auditului realizat de specialistii italieni, a spus Valcov, care nu a pierdut ocazia sa atraga atentia factorilor mai conservatori ca spitalul se va moderniza indiferent daca vor unii sau nu. De altfel, facand referire la solutiile identificate in cadrul auditului, chiar oaspetii italieni si-au manifestat opinia ca este mult mai eficient sa se aplice solutii inventate de altii, dar care si-au dovedit in timp eficienta, decat sa se inventeze altele. Este vorba de strategii de modernizare de care au beneficiat spitale de renume precum Spitalul Universitar Niguarda din Milano.
Colaborarea cu spitalul milanez prevede si specializarea cadrelor medicale in cadrul unitatii sanitare din Milano. in decurs de patru ani, 120 de cadre medicale de la spitalul slatinean au urmat cursuri de specializare in Italia, potrivit neurochirurgului Enzio Crippa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți