29.1 C
Slatina
luni,9 septembrie,2024

Ultimele Articole

Legea Adunarilor Publice – un instrument de reprimare a actiunilor de protest in opinia sindicalistilor de la cartel Alfa

- Advertisement -

Dupa cate s-au intamplat, in urma declaratiilor pe care noi si alte confederatii sindicale le-am facut la nivel national si local cum ca anul viitor, in campaniile electorale vom declansa si noi actiuni de protest concomitent cu intalnirile domnilor de la putere, acestia s-au gandit ca nu au facut destul pentru reprimarea miscarii sindicale si au introdus acest proiect al adunarilor publice; prin el justifica o mai buna organizare si grija fata de cei care le organizeaza. Aceasta este iar o declaratie de fatada; in spatele ei se urmareste neputinta de a fi, interzicerea acestor adunari publice, a afirmat Constantin Boerescu. De-a lungul timpului am avut numeroase intalniri atat aici, cat si la Bucuresti, in conditii normale, fara a afecta ordinea constitutionala sau alte institutii ale statului, a continuat acesta.
Potrivit proiectului de lege, actiunile de protest ar urma sa fie organizate foarte riguros, cu asigurarea tuturor masurilor de precautie, cu interdictii si chiar sanctiuni precum munca in folosul comunitatii. Adunarile publice sunt clasificate in functie de gradul de risc, pe care il stabileste comandantul unitatii de jandarmi competenta teritorial. Mai sunt interdictii privind locul de desfasurare: in apropierea statiilor de metrou, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini. in Bucuresti e foarte clar ca statiile de metrou sunt oriunde, iar la institutii paza este asigurata cu jandarmi, iar jandarmii sunt militari, asa ca nu vom mai avea voie sa organizam astfel de actiuni aici, probabil vom merge in parcuri, pe stadion. Sunt si niste obligatii ale organizatorilor: ne spun sa asiguram folosirea normala a cailor de comunicatii, a transportului in comun, a institutiilor publice, sau private. Sa asiguram un dispozitiv propriu de ordine, format din personal care poarta la vedere insemne, unul la 50 de participanti, sa delimitam spatiul de desfasurare a adunarilor publice cu semne distinctive, vizibile, iar pe timpul marsurilor sa luam masuri pentru limitarea spatiului de circulatie ocupat, adica sa aducem noi garduri, sa imprejmuim, sa asiguram apa potabila, grupuri sanitare, precum si asistenta medicala specializata participantilor la adunarea publica. Va trebui sa facem dovada platii Salvarilor, a apei, si toate cele. Trebuie sa avem grija ce scandam, ca nu cumva sa indignam vreun cetatean, a declarat Constantin Boerescu.
Cu toate acestea, Boerescu e increzator in forta sindicala: Vom incerca sa protestam dar nu vom putea sa sustinem financiar aceste actiuni; iata ca ne iau si acest drept – miscarea sindicala – dar totusi organizatiile sindicale raman, pentru ca oamenii au priceput ca trebuie sa fie intr-o organizatie si sunt. Sindicatele s-au inmultit, azi sunt 36, fata de 30, si altele se infiinteaza, iar liderul de sindicat din orice zona nu e de neglijat, el este cel care a lucrat tot timpul cu oamenii, a conchis acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți